anmeldelser

Cry Baby af Ginger Scott

Bogen er et anmeldereksemplar fra forlaget. Alle meninger er mine egne.

Titel: Cry Baby.
Forfatter: Ginger Scott.
Serie:
Oversætter: Mette Wigh Tvermoes.
Udgivet af: Palatium Books i 2021, først udgivet i 2019 med samme titel.
Sidetal: 338 sider.
Sådan læste jeg bogen: fysisk anmeldereksemplar fra forlaget. Læst på dansk, originalsproget er engelsk.

Tristan Lopez er loyal over for sine brødre. Han har ikke noget valg, for han er nærmest født ind i den bande, der holder alle kvarterets børn og unge i et jerngreb. Han har villigt viet sit liv til banden, for han ved, at en dag er det ham, der skal lede den. Tristan er loyal hele vejen igennem. Loyal da hans far kommer i fængsel. Loyal da en rival trykker sin pistols kolde metal ind i Tristans ansigt. Loyal da hans mor tigger ham om at rejse, så snart hun kommer hjem fra afvænning. Men det er svært ikke at ønske at leve som en almindelig 17-årig, og Tristan holder fast i skolen, selv om han inderst inde ved, at det er umuligt at slippe ud af banden og gadens livsstil. Riley Rojas hører ikke til i Tristans verden. Hun er bare et af de mange ansigter i skolen. Men pludselig er hun dér; i gang med at slæbe kasser ud af en gammel pickup-truck og ind i et hus, Tristan har beskudt et par måneder før. Hun er høj nok til at se ham direkte i øjnene og stærk nok til, at man ikke kan ignorere hende. Og pludselig fylder hun i Tristans gader med sin frygtløse stemme, der taler bandens ledere imod. Hun skubber Tristan rundt på basketballbanen, og hun spiller bedre end hans venner. Og nogle gange bedre end ham. Hun udfordrer ham. Hun ydmyger ham. Og han kan lide det. Og når hendes lyseblå øjne ser ind i hans, har han lyst til at opgive banden og det voldsomme gadeliv. Han kan ikke bede hende om at skride, for Riley bestemmer selv, hvad hun gør. Og i virkeligheden ønsker han heller ikke, at hun holder sig væk. Hun forvirrer ham, og hun tester hans loyalitet. Tristan er ved at forelske sig, og det kommer til at slide ham i stykker.

tekst

Del dette:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.