Forglem mig ej af Gry Kappel Jensen

Titel: Roser og violer.
Forfatter: Gry Kappel Jensen.
Serie: Rosenholm #2.
Oversætter:
Udgivet af: Turbine i 2020.
Sidetal: 428 sider.
Sådan læste jeg bogen: fysisk bog fra min reol.

Læs min anmeldelse af den første bog i serien her: Roser og violer.

Man skal aldrig love en ånd noget. Og hvis man gør, så skal man sørge for at opfylde sit løfte. Inden det er for sent … Kamille, Kirstine, Victoria og Malou er tilbage på Rosenholm Kostskole for at starte på et nyt skoleår. Men ud over timerne i runemagi, klarsyn og nordisk mytologi har pigerne også noget helt andet at bekymre sig om. En forbrydelse fra fortiden trækker tråde til nutiden, og pigerne har forpligtet sig til at løse den mordgåde, der kaster en skygge over Rosenholm.

3 ting, jeg godt kunne lide ved Forglem mig ej:

  • Karaktererne! Kamille, Malou, Kirstine og Victoria er nogle af de skønneste og mest spændende karakterer jeg har læst om.
  • Følelsen af at være i vores verden men med nok antydninger af magi til at få mit hjerte til at banke lidt hurtigere.
  • Jeg vil nok altid have en svaghed for magiske skoler, især når de er anderledes end jeg er vant til.

Forglem mig ej er efterfølgeren til Roser og violer og jeg var så spændt på at se, hvor historien ville gå hen. Efter min mening er denne bog endnu bedre end den første og forfatteren tager spørgsmålene og mysterierne fra den første bog til nye højder. Det her har potentiale til at blive en af mine yndlingsserier.

En af de ting jeg elsker ved den her serie er karaktererne. Vi følger de samme 4 hovedpersoner fra den første bog og i mine øjne er det en af bogens styrker at de fire synsvinkler er balanceret så godt. Det kan være svært at gøre fire fortællere tydeligt forskellige, men det lykkedes rigtig godt i den her bog, hvor jeg kunne mærke de forskellige karakterers personlighed igennem deres måde at fortælle på. Jeg tror stadigvæk af Kirstine og Kamille er mine yndlingspersoner, men for at være helt ærlig så er jeg ret vild med dem alle sammen, selvom de nogle gange gør noget der får mig til at rulle med øjnene.  Sammen med de fire stærke hovedpersoner synes jeg at der er flere af bipersonerne, som bliver mere tydelige i en her bog, som var med til at jeg var mere opslugt af bogen.

Men altså, vi kan ikke komme uden om magien. Det er en fantasyroman og jeg er typen der elsker fantasybøger der foregår på magiske skoler. Og Rosenholm er på mange måder et fedt sted, men i denne bog følte jeg at der var større fokus på at løse mysterierne fra den første bog, som stadigvæk spørger i pigernes tanker. En del af mig gad virkelig godt læse en helt anden historie om Rosemholm kostskole, hvor magien er i fokus, bare fordi det er så spændende og anderledes end jeg før har set.

I Forglem mig ej starter et nyt skoleår, men der er stadig spørgsmål fra den første bog, der hænger over hovedet på vores fire hovedpersoner. Jeg kan godt lide at der er en tydelig fortsættelse af historien på den måde, for mig gør det at serien hænger godt sammen for mig, selvom der går længere tid imellem at jeg læser dem. Det tog ikke lang tid for mig før jeg var helt opslugt af universet og historien endnu en gang og jeg kunne ikke lægge bogen fra mig igen. Der er nok magi sprinklet igennem historien til at få verdenen til at føles anderledes og fantasy-agtig, men samtidig føles det også så meget som vores egen verden. Det lykkedes forfatteren så godt at kombinere de to ting for at give en helt særlig følelse mens man læser.

Forglem mig ej overbeviste mig om at Rosenholm-serien er godt på vej til at blive en af mine yndlingsserier. Der er ikke noget med en svær to’er her, for alting er mere præcist, mere mystisk, mere spændende og helt nye højder. Det er en af de bøger, jeg læste i et drag og som gav mig lyst til mere med det samme.

Hvis man kan lide naturbaseret magi, historier om venskab mellem fantastiske karakterer, lidt spooky mysterier der pirrer ens nysgerrighed eller en medrivende fantasybog, så er Forglem mig ej og Rosenholm-trilogien måske noget for dig.

Og som altid: rigtig god læselyst!

Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.