Hvorfor lyve? af Carey Heywood

Bogen er et anmeldereksemplar fra forlaget. Alle meninger er mine egne.

Titel: Hvorfor lyve?
Forfatter: Carey Heywood.
Serie: Kærlighedsgåder, #2.
Oversætter: Lisbeth Valentin Madsen.
Udgivet af: Palatium Books i 2021, første gang udgivet på engelsk i 2016 med titlen Why Lie?
Sidetal: 276 sider.
Sådan sådan læste jeg bogen: fysisk anmeldereksemplar tilsendt fra forlaget.

Læs min anmeldelse af den første bog her: Hvorfor nu?

Sydney arbejder på familiens café Lola’s, som hun en dag skal overtage. En aften bliver Heath hængende og hjælper hende med at lukke cafeen … og for at følge med op i hendes lejlighed til en drink, og hvad der viser sig at være fantastisk sex. Faktisk er det så fantastisk med Heath, at han kommer forbi hver aften.
Sydney begynder så småt at tro, at hun har fået en kæreste. Og hun elsker det.
Men i lillebyen Ferncliff spredes nyheder hurtigt, og en dag hører Sydney, at Heath er blevet forlovet med Kacey. Heaths svigt er for meget for Sydney, og hun kører op i familiens hytte i bjergene for at få noget alenetid. Men det skulle hun aldrig have gjort. Et kraftigt regnskyl igangsætter et gigantisk mudderskred, som Sydney bliver fanget i.
Til alt held har Sydneys bedstemor set nyhederne, og hun ved, at bjergene er det sidste sted at opholde sig. Hun sender Heath derop for at hente Sydney hjem i en fart. Men Heath kommer for sent. Mudderskredet har allerede fanget Sydneys bil. Og Sydney sidder inde i den. De enorme kræfter slynger Sydney ned ad bjergsiden, mens Heath må se hjælpeløst til.
Sydney overlever, men hun er kommet voldsomt til skade. Det står klart, at hun får brug for hjælp med genoptræningen. Heath får arrangeret, at Sydney flytter ind hos ham, så han kan tage sig af hende. Sydney har ikke meget tilovers for Heath, men det er han fast besluttet på at ændre. Så Heath går i gang med at være der 100 procent for Sydney – og med at rette op på den fejl, han har begået.

3 ting, jeg godt kunne lide ved Hvorfor lyve?:

  • Jeg var meget spændt på at følge Heath, som havde en ret stor rolle i den første bog.
  • Sydney er en skøn karakter at følge.
  • Selvom plottet ikke er stort, er det meget effektfuldt.

Hvorfor lyve? er bog to i serien Kærlighedsgåder af Carey Heywood. Og i denne her bog følger vi Heath, som var kortvarigt forlovet med Kacey i den første bog. Og til min overraskelse, starter Hvorfor lyve? faktisk lidt før det. Og på den måde lærer vi at Heath havde lidt af et forhold til Sydney, på det tidspunkt hvor han friede til Kacey. Og selv om det var et rent fornuftsægteskab og fuldstændig tåbeligt, så blev det virkelig understreget i den her bog.

Faktisk var jeg nervøs for om jeg overhovedet ville kunne lide Heath efter sådan et nummer og der gik også ret lang tid før jeg rigtig synes at ham og Sydney passede sammen. Det meste af tiden fandt jeg ham virkelig provokerende, fordi han mere end en gang bare gør hvad der passer ham og er ligeglad med om Sydney for eksempel har sagt nej. Det gjorde ikke rigtig min opfattelse af ham bedre. Han lærer af sine fejl og det er det, jeg godt kan lide i mine bøger: uperfekte karakterer, der lærer at sige undskyld, når de har såret nogen.

For mig er det helt klart Sydney der trak bogen op, jeg synes hun var en skøn karakter af følge, med masser af personlighed og viljestyrke. Efter den ulykke, der omtales i bagsideteksten, kommer hun ud med en helt anden styrke og tro på sig selv.

Det er ikke fordi bogen ligefrem er fuld af drama, men der sker rigtig mange ting for Heath og Sydney personligt, som gjorde voldsomt indtryk på mig. Og det var med til at give karaktererne mere dybde, hvilket gjorde at jeg henimod slutningen alligevel endte med at nyde min læsning.

Man kan godt læse bøgerne i den her serie uafhængigt af hinanden, men hovedpersonerne fra både den første og den sidste bog dukker også op i den her, så det kan være en ide at læse dem i rækkefølge, hvis man vil undgå spilers.

Hvis man er til realistiske historier om livets op- og nedture, eller kan lide en romance med en masse følelser og uperfekte karakterer, så kan det være at Hvorfor lyve? er noget for dig.

Og som altid: rigtig god læselyst!

Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.