Lysets vogter af Marie-Louise Rønning

Bogen er et anmeldereksemplar fra forlaget. Alle meninger er mine egne.

Titel: Lysets vogter.
Forfatter: Marie-Louise Rønning.
Serie: Skaberens våben #3.
Oversætter:
Udgivet af: DreamLitt i 2020.
Sidetal: 395 sider.
Sådan læste jeg bogen: fysisk anmeldereksemplar tilsendt fra forlaget.

Læs mine anmeldelser af de første to bøger i trilogien her: Tusmørkebørn og Mørkets sangfugl.

Efter et skæbnesvangert opgør må Victoria Engelbrandt sande, at det værste bedrag er det, der sker i egne rækker. Samtidig er de alliancer, som Matthew satte ud for at genoplive, ikke længere glædende. Drevet af ønsket om retfærdighed, rejser hun og Matthew afsted for at forhindre Rådets nedslagtning af Folket og de forsvarsløse Tusmørkebørn i Sverige. En rejse der fører dem tættere på Skaberens Våben og det uundgåelige opgør med De Sorte Heks – et opgør der ikke kun handler om, hvem der vinder eller taber, men om hvem der overlever.

3 ting, jeg godt kunne lide ved Lysets vogter:

  • Karaktererne! Jeg elsker de her karakterer og det var så skønt at være tilbage med dem.
  • Der er stadig mere at lære om den verden, også selvom det er den sidste bog i serien.
  • Masser af action og en overraskende slutning.

Når det kommer til Lysets vogter, så er der ikke ret meget jeg kan afsløre omkring plottet, da det jo er den sidste bog i serien. Men jeg kan fortælle om min oplevelse af bogen. Jeg var, som man måske kan huske, kæmpe fan af den første bog og jeg elskede 2’eren, så jeg havde store forventninger til denne her bog. Forventninger, som den måske ikke helt lever op til. Dermed ikke sagt, at jeg ikke nød bogen, for det gjorde jeg i høj grad. Jeg elskede, at der både var tid til at få svar på spørgsmål fra de første bøger og karakterøjeblikke, der gjorde stort indtryk. Især tilbringer vi ret meget tid sammen med Will, hvis synsvinkel fylder mere i denne her bog og det gjorde at oplevelsen af bogen hang rigtig godt sammen. Det er nogle ting ved slutningen, eller rettere måden vi kommer derhen på, som jeg ikke var helt så vild med, men overordnet set leverede Lysets vogter en virkelig god slutning på Matthew og Victorias historie.

En af de ting, jeg virkelig elskede ved denne her bog, var at følge karakterens udvikling fra den første bog og til nu. Der er ikke den karakter, der ikke er gået noget igennem og har forandret sig. For mig var det en positiv tilføjelse til historien, fordi hovedpersonerne meget af tiden er delt op og uden det ville historien ikke hænge sammen. Og så er han en af de karakterer, det er godt at komme ind i hovedet på for at forsøge at forstå bedre. Will er en karakter, der gjorde historien bedre for mig og jeg endte næsten med at synes bedre om hans synsvinkel end de andre.

Lysets vogter tager fat i mange af spørgsmålene fra tidligere og besvarer dem, nogle gange på en måde man ikke havde set komme, men det fungerer. Det fungerer fordi forfatteren er rigtig god til at tage plotlinjerne op og binde dem sammen, så man både er godt underholdt, bliver overrasket og ikke kan lægge bogen fra sig. Sådan var det i hvert fald for mig og jeg nød det hele vejen igennem. Lysets vogter er en skøn slutning på en dansk fantasyserie, som jeg er vild med, og den gav mig lyst til at læse hele serien én gang til.

Skaberens våben er en serie, jeg vil anbefale, hvis du kan lide fantasy med romantiske elementer, vampyrhistorier der er lidt anderledes eller dansk fantasy, der leger med myter og historie.

Tak til forlaget for anmeldereksemplaret.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.