Serier, jeg gerne vil læse i 2022 ~ Seven on Sunday #22

Seven on Sunday er et ugentligt temaindlæg. Det er startet af den australske booktuber Grace fra G-Swizzel Books og alle emnerne er at finde i Goodreads gruppen 7 on Sunday. Denne uges emne er Books/Series I Want to Read in 2022 og jeg har så valgt kun at fokusere på serier. Jeg har et mål om at jeg gerne vil læse flere serier færdig, men dette er blot en liste over serier, jeg som minimum godt kunne tænke mig at læse videre i. Der er ingen rækkefølge til listen.

 • Grænsen til Trafallas af Julie M. Day.
  Denne her fantasyserie startede jeg med at låne fra biblioteket og fik så endelig købt til sidste års fantasyfestival. Og når jeg siger endelig, så er det fordi det er en serie, jeg har fået anbefalet vildt mange gange. Jeg har stadig de to sidste bøger i trilogien til gode og jeg går efter at få dem begge to læst i år. Serien følger Grace, som i den første bog kommer i kontakt med en mystisk skriftrulle og derigennem får kendskab til en helt anden verden, hvor hun bliver hevet ind i en stor konflikt mellem godt og ondt, hvor man ikke er helt sikker på hvem der er hvad. Jeg elsker den måde Julie M. Day skriver på og har store forventninger til serien.
 • Winternight af Katherine Arden.
  Den første bog i serien The Bear and the Nightingale var en af de bedste bøger jeg læste sidste år. Det er en voksenfantasyserie, som er inspireret af slavisk folketro og især den første bog er inspireret af historien om Morozko, som dukker op i rigtig mange eventyr i Østeuropa. Jeg elsker den magiske og mystiske følelse jeg fik fra den første bog, hvor der både er fortryllende og skræmmende sider til magien og jeg håber lidt på at jeg kan få flettet i hvert fald den ene bog ind til dette års Polar-thon.
 • The Witcher af Andrzej Sapkowski.
  Det er efterhånden flere år siden jeg læste den første bog i serien og jeg mangler stadigvæk halvdelen af serien. Jeg har haft lidt svingende indtryk af de forskellige bøger ind til videre, men jeg vil virkelig gerne læse resten af serien og se, hvordan det ender. Og så kan jeg måske endelig tage mig sammen til at se sæson 2 af Witcher-serien på Netflix. Witcher følger Geralt, der mere eller mindre er en monsterjæger. De første bøger er noveller, der fortæller om forskellige af hans eventyr og fungerer rigtig godt som en introduktion til verdenen og Geralts karakter. Den egentlige histroie begynder, da han får ansvaret for den mystiske pige Ciri og hun har en stor skæbne foran sig. Jeg ved ikke om jeg bliver færdig med alle bøgerne i serien i år, men jeg vil så gerne læse videre.
 • De tre tyste af Synne Kristine Eriksen.
  Det her er en dansk fantasyserie, som er let inspireret af nordisk mytologi. Jeg var vildt overrasket over den første bog og nød den i fulde drag. Derfor skulle jeg selvfølgelig have de sidste to med fra fantasyfestivalen og nu er det på tide at komme videre med serien.
 • Gudernes krig af Henriette Hesselholdt.
  Denne her serie giver mig alle de bedste DnD-vibes. Vi følger en masse karakterer, som udgør en ret så sammensat gruppe. I den første bog skal de eskortere en ung elverkvinde til en af de større byer, hvor hun skal blive en levende avatar for en af gudinderne. Og derfra tager tingene så mange drejninger, at det er svært at beskrive. Så vidt jeg ved kommer der 5 bøger i serien og jeg har stadig bog 4 til gode, så jeg håber at den sidste bog udkommer i år.
 • The Broken Earth af N. K. Jemisin.
  Endnu en fantasyserie. Denne serie har også visse elementer af science fiktion og det er en spændende blanding. I seriens første bog følger vi 3 synsvinkler, i en verden hvor der er en femte årstid, en årstid der er præget af voldsomme, altødelæggende naturkatastrofer. I denne verden findes mennesker som har en kontrol over jorden, der gør dem både nyttige og frygtet, for ikke at sige hadet. Og en ny “femte årstid” er snart på vej.
 • The Invisible Library af Genevive Cogman.
  Hvorfor ikke gøre listen til kun fantasyserier. Denne her serie har snydt mig et par gange, jeg blev overrasket da jeg hørte der kom en 7. bog og igen da der udkom en 8. bog lige før jul sidste år. Men jeg egentlig slet ikke nået så langt i serien, jeg har læst de første 4 bøger, så der er stadig en masse til gode. Men jeg elsker simpelthen den her serie og den verden, Cogman har skabt. Eller verdener. I den første bog, The Invisible Library, følger vi Irene, der er bibliotekar for dette usynlige bibliotek. Biblioteket ligger mellem verdener, og fungerer på mange måder som en slags portal imellem verdener. Og der er mange af disse verdener, med forskellige grader af magi og kaos, alt efter om det er fae eller drager der har mest indflydelse der. Biblioteket arbejder for at opretholde balancen mellem alle disse verdener, og det gør de ved hjælp af bøger: unikke eksemplarer af bøger fra de forskellige verdener.

Har du en eller flere serier, du håber på at læse i løbet af det kommende år?

Rigtig god læselyst!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.