Udgivelser jeg ser frem til ~ Top Ten Tuesday #105

Top Ten Tuesday er et ugentligt indlæg, hvor man sammensætter en liste alt efter et givent emne. Det er hostet af That Artsy Reader Girl. Denne uges emne er Anticipated Releases from the First Half of the Year. Jeg synes det er lidt svært at have styr på udgivelserne efterhånden, fordi der er meget der bliver skubbet. Dertil er det nemmere for mig at se på de engelske udgivelser, for jeg føler ikke der på samme måde bliver annonceret nye titler så lang tid i forvejen. Men jeg har dog alligevel en hel Goodreads hylde, som er dedikeret til kommende udgivelser, jeg ser frem til. Dette er blot 10 af dem, der udkommer i løbet af de næste 6 måneder.

 • Vinderne af Fredrik Backman. Udkommer 11. februar.
  Den danske oversættelse af den tredje bog i Bjørneby-serien fik pludselig en udgivelsesdato og jeg kan slet ikke vente!
 • Where the Drowned Girls Go af Seanan McGuire. Udkommer 4. januar.
  Dette er den syvende bog i McGuires serie af korte fantasyromaner om portaler til andre verdener og hvordan det er at komme tilbage til “virkeligheden” igen.
 • Fevered Star af Rebecca Roanhorse. Udkommer 19. april.
  Det her er efterfølgeren til Black Sun, og jeg glæder mig så meget til at se, hvor historien går hen derfra. Det er en stort anlagt fantasyserie inspireret af præ-Colombianske folke og mytologi og den første bog var en af de bedste jeg læste sidste år.
 • The Merciless Ones af Namina Forna. Udkommer 31. maj.
  Endnu en efterfølger, denne gang til The Gilded Ones, som også er udkommet på dansk med titlen De blodgyldne. Den første bog fejede benene væk under mig og jeg har store forventninger til den næste bog i serien.
 • Bravely af Maggie Stiefvater. Udkommet 3. maj.
  Stiefvater er en af mine yndlingsforfattere og det lyder så spændende at hun har skrevet en bog, der fungerer lidt som en efterfølger til Pixar filmen Brave.
 • Daughter of the Moon Goddess af Sue Lynn Tan. Udkommer 11. januar.
  Dette er en asiatisk fantasy, der er inspireret af legenden om den kinesiske månegudinde Chang’e. Jeg faldt pladask for forsiden, da jeg så den delt på Twitter og beskrivelsen af bogen lyder fantastisk.
 • Weather Girl af Rachel Lynn Solomon. Udkommer 11. januar.
  Jeg glæder mig til denne her nye romance fra forfatteren til Ekskærester on air. Det er endnu en arbejdsplads-romance, denne gang på en tv-station mellem en sportsreporter og en meterolog.
 • This Woven Kingdom af Tahereh Mafi. Udkommer 1. februar.
  Ved jeg ret meget om hvad den her bog handler om? Egentlig ikke. Men jeg ser frem til den, fordi jeg virkelig godt kan lide forfatterens andre bøger. Jeg tror det er en lidt mere klassisk fantasyhistorie end f.eks. Shatter Me, men den er inspireret af persisk mytologi og jeg behøver ikke vide meget mere end det.
 • The Gifts that Bind Ud af Caroline O’Donoghue. Udkommer 7. juni.
  Dette er efterfølgeren til All Our Hidden Gifts, der på dansk har titlen Vores skjulte evner. Jeg er ret nysgerrig på, hvor den nye bog tager historien, for jeg synes faktisk den første bog havde en god slutning.
 • Aru Shah and the Nectar of Immortality af Roshani Chokshi. Udkommer 5. april.
  Dette er den sidste bog i serien om Aru Shah og jeg er virkelig spændt på hvordan serien ender. Jeg har stadigvæk den 4. bog til gode, men en del af mig har mest af alt lyst til at vente med at læse den til denne sidste bog også er udkommet.

Hvilke bøger, der udkommer i den første halvdel af året, glæder du dig til?

Rigtig god læselyst!

Comments

  1. Me too! I read an early copy of The Gilded Ones in 2020 and I cannot wait to continue the story!

  1. That sounds lovely! I haven’t read that book of his, but what I have read I have loved. I hope you all enjoy it!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.