Mini Magical Readathon: Orilium Gear Up ~ læseliste

Som en lille overraskelse blev der pludselig annonceret en mini runde af det nye Magical Readathon: Orilium. Som man måske kan huske, var der i september sidste år den første runde af G’s helt nye readathon i en verden hun har lavet. Jeg deltog med stor iver, som du kan læse om her – læseliste og her – wrap up. I september handlede det om at vi fandt vej til den magiske skole igennem en farefuld rejse og samtidig var der en lille håndhund udfordringer til at bygge ens karakter, som man kunne løse hvornår man end ville. Og nu har G så lavet en mini runde, hvor vi kan indhente de karakter-udfordringer som vi har glemt alt om i mellemtiden og samtidig få nogle flere ting på vores karakter.

Alt dette kan du høre mere om i G’s annonceringsvideo her: Gear Up announcement – og du kan få meget mere info om Orilium i den originale annonceringsvideo her: The Novice Path announcement.

Og nu til mine tre udfordringer for denne uges readathon.

Jeg har lidt overset, at jeg stadig mangler at gennemføre udfordringen til at afgøre hvilken del af verdenen min karakter stammer fra, hvilket er grunden til at jeg har 3 udfordringer/bøger i denne omgang. Gear Up introducerer 2 nye.

  • Origin: Irtheria.

Jeg har valgt at min karakter skal komme fra den del af verdenen, som hedder Irtheria. Og for at opnå dette, skal jeg læse en bog med elvere eller fae karakterer. Derfor har jeg valgt at udnytte at jeg er i gang med mit History of Middle-earth projekt og genlæser derfor The Lays of Beleriand af J. R. R. Tolkien. Egentlig har jeg læst et par bøger med elvere og fae siden september, så jeg kunne godt regne denne udfordring for løst, men da jeg alligevel gerne vil læse denne bog, tager jeg muligheden for at slå det sammen.

  • Conduit: staff.

Som noget nyt denne gang får vi mulighed for at vælge hvilken magisk genstand vi vil have som en slags “leder” af magien. Og der er rigtig mange muligheder. Jeg har valgt en af dem, som alle kan vælge, nemlig staven. Det synes jeg fungerer ret godt til den karakter jeg har i hovedet, som er en slags elverdruide. For at få staven, skal jeg læse en bog i en serie og jeg har derfor valgt at forsætte min læsning af Rain Wild Chronicles serien til Elderling-along. Jeg er lidt bagud i forhold til læseplanen, så det er en god mulighed for at få det indhentet lidt. Det er også den korteste bog siden bog 1 i Farseer, de to er de eneste der er under 500 sider. Så jeg håber på at få læst City of Dragons af Robin Hobb ret hurtigt.

  • Legacy: animal familiar.

I forbindelse med The Novice Path i september, var der undervejs en slags “choose you own adventure” historie, som blev lagt op og den førte til at man blev inddelt i en slags fællesskab eller Guild. Jeg var overvældende i én retning og har derfor tilsluttet mig det guild, eller laug er det vel på dansk, som hedder The Order of the Cresent. Og der er kun en mulig legacy, en slags magisk viden eller stræben som den gruppe er kendt for, nemlig det dyr vi har en tæt bånd med. Og for at opnå dette, skal jeg læse en bog med et dyr enten i titlen eller på forsiden, og så får jeg dette dyr som min følgesvend. Så jeg har valgt at jeg vil have en baby drage, og jeg læser derfor den sidste Rain Wild Chronicles bog til denne udfordring: Blood of Dragons af Robin Hobb, som har både drage i titlen og på forsiden.

Jeg elsker simpelthen hvad G har gjort med dette readathon og jeg glæder mig til at det er sådan et man kan bygge videre på med hver ny runde. Og så kan jeg ret godt lide den her ide med at man laver en karakter, som man så efterfølgende bygger op og “udvikler”. Jeg mangler kun at finde på et godt navn til min karakter og så tror jeg, at jeg har en ret god karakter til en kampagne.

Kunne du finde på at deltage i sådan et stort og detaljeret readathon? Og hvis du kunne vælge, hvilket dyr ville du så gerne have som følgesvend?

Og som altid: rigtig god læselyst!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.