Nyt i reolen #20 – Februar book haul

Jeg fik faktisk ret mange nye bøger i februar. Jeg omtalte i mit januar book haul, at jeg havde modtaget nogle gavekort til min fødselsdag, og at de bøger ville blive inkluderet her. Og egentlig synes jeg at det er ret vildt, for 18 ud af de 23 bøger i dette indlæg er bøger, jeg har fået på gavekort fra jul og min fødselsdag. Så dagens indlæg er delt op i to: bøger fra forsinkede bogbokse og bøger jeg har købt for fødselsdags- og julegaver.

Jeg har ventet rigtig længe på Skin of the Sea af Natasha Bowen, som var i decembers OwlCrate boks. Det bliver også den sidste OwlCrate boks jeg modtager, så det var lidt ekstra irriterende at jeg skulle vente så længe på at den kom. Men bogen glæder jeg mig meget til, for jeg har en svaghed for bøger om havfruer, selvom jeg sjældent ender med at elske dem. Mine januar bokse fra både FairyLoot og Illumicrate kom også først i februar. Med Illumicrate var det forventet, da den først ville blive sendt sidst i januar, da bogen egentlig er en februar udgivelse: This Woven Kingdom af Tahereh Mafi, den første bog i en helt ny fantasyserie fra forfatteren til Shatter Me. Jeg er spændt på hvad denne her handler om, for jeg ved faktisk ikke ret meget andet om den, end at den er i hvert fald delvist inspireret af persisk mytologi og så er jeg bare spændt på at læse noget helt nyt fra hende. Med i boksen var en ekstra bog, en flot paperbackudgave af The Ivory Key af Akshaya Raman, en nye fantasyserie hvor en mytisk nøgle kan være løsningen på rigets magiske og politiske problemer.

Januars FairyLoot boks havde en af mine meget ventede udgivelser for i år, nemlig Only a Monster af Vanessa Len. Bogen er en af de historier, der følger en karakter, der ikke er helten i historien. Og dem ser jeg alt for få af, og jeg har høje forventninger til denne her. Endelig kom min februar FairyLoot boks også og havde endnu en udgivelse, jeg ser virkelig meget frem til at læse. Daughter of the Moon Goddess af Sue Lynn Tan. Denne fantasyfortælling er inspireret af den kinesiske legende om månegudinden Chang’e og mere behøver jeg ikke rigtigt at vide for at jeg har lyst til at læse den.

Hvis man spørger mig, så fik jeg ret så meget ud af mine to gavekort til Bog og Idé, mit ene gavekort til Faraos Cigarer og de penge jeg fik til min fødselsdag. Jeg har valgt en god blanding af tegneserier, nonfiktion, romance, fantasy, en klassiker og små tænkepauser.

Jeg har købt – og allerede læst – de 3 første Asterix tegneserier i Forlaget Cobolts nye udgaver. Asterix er enormt nostalgisk for mig, for jeg er vokset op med at se tegnefilmene rigtig mange gange og derfor vidste jeg, at jeg gerne ville læse tegneserierne, nu når de igen bliver let tilgængelige. De tre, jeg har her er Asterix og hans gæve gallere, Asterix og trylledrikken og Asterix og goterne alle sammen af René Goscinn og illustreret af Albert Uderzo. Det var kun den første af historierne jeg kendte til fra tegnefilmene, så det var også lidt nyt at læse dem. Jeg regner helt sikkert med at jeg skal fortsætte med at læse dem. Den sidste tegneserie, jeg har købt er en af de mange Avatar: The Last Airbender der er. Jeg har snart dem alle, men en af dem jeg mangler er Team Avatar Tales af Gene Luen Yang, Faith Erin Hicks m.fl. Det er også et meget nostalgisk univers for mig og jeg glæder mig til at læse disse historier også.

Af tænkepauser har jeg det typisk sådan, at jeg blot vælger de emner, der interesserer mig. Jeg har ikke noget ønske om at læse dem alle sammen, men vælger sådan lidt på må og få. Det blev til 6 styks i denne omgang og de er: Leg, Musik, Magi, Ord, Romantik og Emojis.

Resten af bøgerne er en blanding af flere forskellige genrer, og bærer lidt præg af at jeg har et ønske om at læse mere nonfiktion. I denne omgang er det blevet til 3 styks. En af dem er Invisible Women af Caroline Criado Pérez, som er en bog jeg hørte som lydbog for nogle år siden. Det er en virkelig spændende bog, som undersøger og viser steder i vores samfund, hvor kvinder og især forskelle mellem mænd og kvinder bliver overset, f.eks. i test af medicin eller at når air condition på et kontor indstilles, er det ofte efter en mands gennemsnitlige kropstemperatur, som er højere end en kvindes, hvorfor det altid er at kvinder fryser. Jeg kan huske at jeg virkelig var opslugt at bogen og vil rigtig gerne læse den igen.

De to andre har jeg ikke læst før, men har fået anbefalet rigtig mange gange. Why I Am No Longer Talking To While People About Race af Reni Eddo-Lodge handler om præcis det, titlen siger: racerelationer og hvor vigtigt det er at vi lytter til dem der udtaler sig. Det her er at af de områder, jeg gerne vil læse mere i og lære mere af, så dette er blot den første på min liste. Hvor race og antiracisme er en af de områder, jeg gerne vil læse mere om og blive klogere på, så er køn og feminisme to andre. Og derfor vidste jeg at jeg også vil lære What’s the T? af Juno Dawson. Denne bog er lidt mere målrettet den yngre læser og handler meget om hvordan det er at vokse op som transkønnet, men det betyder ikke at alle kan læse og lære noget af den.

Af klassikere har jeg kun valgt en lille en, men det er til gengæld en jeg har manglet i min samling længe. Nemlig Sanditon af Jane Austen. Endelig er den kommet i en Penguin English Library udgave. Så vidt jeg ved nåede Austen ikke at færdiggøre denne bog før sin død, men det er den eneste af hendes bøger, jeg ikke har læst før og derfor glæder jeg mig ret meget til at læse den.

Måske har jeg ladet mig påvirke en smule af hvor meget omtale de næste to bøger har fået, men det meste af det jeg har hørt har været rigtig godt og derfor glæder jeg mig til at læse dem. Jeg har købt to romances, som er ret populære på TikTok og selvom jeg ikke er på den platform, har jeg alligevel hørt nok om dem til at være interesseret. Det er The Love Hypothesis af Ali Hazelwood, en romance der handler om en videnskabsstuderende, et falskt forhold og hvorvidt kærlighed kan bevises med videnskabelige metoder. Den anden er The Spanish Love Deception af Elena Armas, som jeg faktisk har fulgt på Instagram rigtig længe. Der er også et falskt forhold i denne bog, denne gang i forbindelse med et bryllup og så er der også enemies-to-lovers oven i, så det er to af mine yndlingskoncepter i romance i én bog.

På fantasyfronten har jeg købt den næste bog i Maggie Stiefvaters Ronan trilogi, Mister Impossible. Jeg kan godt lide titlen på den her bog, men det er helt sikkert fordi det er Ronan, at jeg glæder mig til at læse den. Stiefvater har for nyligt også afsløret titlen på den tredje og sidste bog i trilogien og jeg glæder mig så meget til at bingelæse alle tre bøger. Jeg var også heldig at falde over en af de næste bøger til Elderling-along, som snart går ind i slutfasen. Fool’s Assassin af Robin Hobb er den første bog i Fitz and the Fool trilogien og den 14. bog i Realm of the Elderlings i alt. Det er svært at tro at vi snart er nået til den sidste serie i det her univers og jeg kommer til at savne det så meget. Jeg ved at jeg kommer til at læse denne her bog i foråret og jeg glæder mig til at vende tilbage til Fitz og se, hvad i al verden der sker nu. Dog ved jeg, at jeg ikke skal læse bagsideteksten, da de altid er fulde af spoilers.

Og det er sådan set alle de nye bøger, jeg fik i løbet af februar. Det er som sagt en stor stak, men jeg er fuld af spænding og forventning til disse bøger. Og der er allerede læseplaner for en håndfuld af dem i løbet af de næste par måneder.

Har du læst en eller flere af alle de bøger, jeg har omtalt i dag? Eller er der nogen af dem, du også godt kunne tænke dig at læse?

Har du også en serie, som er et totalt nostalgi trip for dig, på samme måde som Avatar og Asterix er for mig?

Og som altid: rigtig god læselyst!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.