The Fantasy Fellowship Readathon 2022 ~ læseliste

Endnu en gang er det tid til readathon i The Fantasy Fellowship. Det var faktisk sådan her jeg stødte på dette læsefællesskab første gang og jeg glæder mig til at deltage endnu en gang. Readathonet starter i dag og varer ugen ud, 28/3 til 3/4 og du kan læse mere om det i Facebook eventet her: TFF Readathon 2022.

I år er der 9 udfordringer i alt og jeg planlægger at læse 4 bøger, da man gerne må kombinere dem. Jeg har en 5. bog i tankerne til den sidste udfordring, men det er kun hvis jeg når det.

  • Nordisk mytologi

Jeg havde et par muligheder til denne udfordring, men jeg har valgt Snehild af Anne-Marie Vedsø Olsen. Dette er den første bog i en ny serie, der hedder Vølvens vej og jeg har hørt virkelig meget godt om den, så jeg er så spændt. Vølven er desuden en spændende skikkelse fra nordisk mytologi, som jeg finder virkelig fascinerende og derfor har jeg høje forventninger til den her bog.

  • 500+ sider + Våben på forsiden + Et fellowship

Her har jeg valgt at kombinere 3 udfordring til en bog. Og det gør jeg, fordi den bog jeg planlægger at læse er ret lang, så hvis jeg kan strække den over flere udfordringer, vil det være en fordel. Jeg vil læse videre i serien Greatcoats, og planlægger at læse bog 2 Knight’s Shadow af Sebastien de Castell. Det er en spændende voksenfantasy serie, der følger en gruppe af mænd kaldet Greatcoats, som engang nød stor respekt i hele landet fordi de var kongen betroede mænd og håndhævere. Indtil kongen blev myrdet, de blev bebrejdet og mistede alting. Jeg kunne ret godt lide den første bog, så jeg er spændt på at læse videre i serien.

  • Steampunk

Jeg har ikke rigtigt kunne kombinere nogen udfordringer med den her, men bogen jeg har valgt at læse er til gengæld heller ikke hverken særligt lang eller særligt tung. Det er på høje tid at jeg læser videre i serien, så derfor vil jeg rigtig gerne læse Curtsies and Conspiracies af Gail Carriger, bog to i en delvist middle grade, delvist ung YA serie om Sophronia’s tid på en skole for unge kvinder, der udadtil lærer dem at være fine damer og i det skjulte lærer dem alt om gift, spionage og bedrag.

  • Guest of Honor + Et kort + Formskiftere

Her har jeg igen kombineret 3 udfordringer i en bog. Jeg har ikke ret mange bøger af forfattere der tidligere har været Guest of Honor på Fantasyfestivalen, men en af dem jeg har og som jeg rigtig gerne vil læse er Soul of the Sword af Julie Kagawa. Dette er bog to i serien Shadow of the Fox, og jeg husker den første som en fantastisk blanding af spænding, fantasy, lidt mytologi og masser af overraskelser. Jeg er meget spændt på at se hvor historien går hen.

  • Nomineret til Dansk Fantasy i 2021

Dette er den udfordring, jeg ikke er sikker på at jeg når til. Ganske enkelt fordi jeg allerede har læst en stor del af long listen til sidste års Dansk Fantasy pris, da jeg var med i bloggerpanelet. Så derfor er jeg lidt på bar bund med hvad jeg skal læse, da de bøger jeg ikke har læst mest falder i to kategorier: serie, jeg ikke er interesseret i at fortsætte og bøger jeg ikke er interesseret i at læse. Så derfor vil jeg ikke sætte mig op efter at nå at gennemføre denne udfordring. Men skulle jeg få tid til det, så vil jeg nok vælge at lytte til Issóls fortælling af Sidsel Katrine Slej. Det den anden bog i en Ya fantasy serie der er inspireret af nordisk mytologi. Jeg har i januar læst den første bog og kunne lide den nok til at jeg gerne vil fortsætte serien. Men lige nu har jeg den ikke og derfor bliver det nok som lydbog. Readathonet går også en smule ind i april måned, så det kan være jeg skubber denne udfordring til sidste i readathonet.

Det er alle de bøger, jeg har planer om at læse til dette års Fantasy Fellowship Readathon. Det er en fint overskueligt stak til et ugelangt readathon og jeg glæder mig til at komme i gang med dem.

Kender du til The Fantasy Fellowship? Eller har du lyst til at blive en del af en bogklub, hvor vi læser fantasybøger og mødes for at snakke om dem?

Og som altid: rigtig god læselyst!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.