Magical Readathon Orilium: Spring Equinox ~ readathon læseliste

Mit yndlingsreadathon er tilbage!

Tilbage i september sidste år, annoncerede G fra BookRoast, at Magical Readathon vender tilbage i en helt ny verden. I september fulgte vi The Novice Path til Orilium akademiet, i marts var der en kort runde til at få nogle seje magiske genstande til ens karakter og nu er det endelig tid: i april er det tid til det første år på akademiet. Som før vil der være 2 readathons i henholdsvis april og august, og det er løst tematiseret omkring forårs- og efterårsjævndøgn. Alle udfordringer, samt “karrierevalg” der er med til at sætte ramme omkring udfordringerne, kan findes i annonceringsvideoen her: Spring Equinox announcement.

Min karakter hedder Cera, og hun er en elverdruide og naturheks. Da jeg læste igennem de forskellige karrierer, vidste jeg med det samme at jeg vil gå efter Faewild Cartographer. Derfor er der 7 udfordringer, der er et “krav”, så jeg har lavet to læselister: en med de udfordringer der er mine prioriteter og en med de resterende, som jeg måske, måske ikke kommer til.

Alle fagene har et fokusområde, som har inspireret udfordringerne.

De 7 fag jeg skal bruge til min karriere er: alkymi, dyrestudier, astronomi, dæmonologi, elementære studier, inskription og formskift.

 • Alkymi: “Potion of Infatuation”: en romance bog.
  The Love Hypothesis af Ali Hazelwood.
  Jeg har hørt virkelig meget godt om denne her romance bog på det seneste, så jeg glæder mig virkelig til at læse den. Jeg ved at den følger en kvinde, som arbejder i STEM, i en videnskabelig position og prøver at bruge videnskabelige metoder til at finde kærligheden.
 • Dyrestudier: “Ways of a Pegasus”: en hurtig bog.
  The Desolations of Devil’s Acre af Ransom Riggs.
  Det er muligt at denne her bog er ret lang, men min erfaring med denne her serie er, at jeg læser dem rigtig hurtigt. Desuden er jeg ret spændt på at få den endelige slutning på serien, så på alle måder forventer jeg at flyve igennem bogen.
 • Astronomi: “Basics: Asteroids and Comets”: en bog på toppen af din læseliste.
  Saint’s Blood af Sebastien de Castell.
  Det er ikke kun denne bog, der er øverst på min læseliste, det er egentlig hele serien. Jeg havde planer om at læse bog to i serien til TFF readathon, men nåede ikke til den og derfor kan det godt være jeg ender med at skubbe denne tredje bog. Men en ting er sikkert: jeg kan ikke vente med at læse videre i serien hurtigst muligt!
 • Dæmonologi: “Shadow Demons”: en bog med ordet “skygge” i titlen.
  Skyggespil af Julie Midtgaard.
  Jeg var lidt i tvivl om jeg vil læse denne her serie før Sprækken til Luscuro er færdig, men ærligt talt, jeg kan ikke vente. Jeg ved kun, at den følger Akela, som er en vigtig person i den oprindelige serie, men som er meget off-page og nu har fået sin egen spin-off serie.
 • Elementære studier: “Basics of Air Dynamics”: en bog på under 100 sider.
  Team Avatar Tales af Gene Luen Yang, Dave Scheidt, Sara Goetter, Faith Erin Hicks og Ron Koertge.
  Well, det føltes ret passende at læse noget Avatar: The Last Airbender til en udfordring omkring elementerne og så har jeg bare virkelig meget lyst til at falde hoved først ind i dette univers igen.
 • Inskription: “Glyph: Strength”: en intimiderende bog.
  Fool’s Assassin af Robin Hobb.
  Hvordan er den 14. bog i et univers være intimiderende? For mig er denne her bog ret intimiderende, fordi den er en ny Fitz’ trilogi – og den sidste. Jeg er virkelig ret nervøs for hvordan Fitz’ historie ender, særlig med titlen på den sidste bog, så det føltes lidt skræmmende at gå i gang med denne her trilogi. Omvendt så glæder jeg mig rigtig meget, for jeg er vild med dette univers.
 • Formskift: “Formation: Claws”: en skabning med klør på forsiden.
  Skyggen fra Nord af Julie M. Day.
  Først havde jeg tænkt på denne her bog til skygge i titlen, men så så jeg, at der er en rigtig slot snetiger på forsiden. Jeg var meget overrasket over den første bog og jeg vil gerne fortsætte med serien, før jeg glemmer for meget.

De 7 andre fag, jeg kan overveje er: illusionskunst, besværgelser, trylleformularer, kunstværk, lore, spådomme og restaurering/genoplivning.

 • Illusionskunst: “Mirror Image”: en bog med en trope du kan lide.
  Folk med angst af Fredrik Backman.
  Tropen her, som jeg tænker på, er ideen om en gruppe af mennesker, uden forhold til hinanden, som mødes og fortæller deres historier, som ikke alle sammen passer sammen.
 • Besværgelser: “Conjuring of Light”: en bog med en lyskilde på forsiden.
  Inkarnation af Pernille L. Stenby.
  Denne bog er på toppen af min dansk fantasy læseliste og samtidig er der en stor måne på forsiden, så det kunne ikke være mere perfekt.
 • Trylleformularer: “Anti-Gravity Spell”: en bog med noveller eller essays.
  Novellix x ATLAS af forskellige forfattere.
  Strengt taget er det 4 bøger, men jeg foretrækker at læse mine Novellix æsker samlet. Det her er ind til videre den eneste, som ikke har noveller, og jeg tror det kunne være et fint afbræk ind i mellem de store fantasybøger.
 • Kunstværk: “Schematic Literacy”: en bog der foregår på Jorden.
  The Case for Jamie af Britanny Cavallaro.
  Det her var nok en af de udfordringer, jeg havde sværest ved at regne ud, ikke meget fantasy foregår specifikt på Jorden. Men denne Sherlock Holmes-inspirerede serie gør og jeg er all-in på at få læst flere serier færdig i år.
 • Lore: “Myths Most Known”: en bog inspireret af mytologi.
  Daughter of the Moon Goddess af Sue Lynn Tan.
  Det her er en af de smukkeste bøger, jeg ejer og en af de sidste FaryLoot bøger jeg har fået. Historien er inspireret af myten om den kinesiske månegudinde. Jeg er ikke bekendt med myten overhovedet, men det er muligvis også det, der tiltrækker mig lidt.
 • Spådomme: “Clairsentience”: en bog der foregår i fremtiden.
  Over sløret af Nicole Boyle Rødtnes.
  Det her er endnu en bog fra min dansk fantasy liste, som foregår i en fjern fremtid, hvor det koster penge at trække vejret. Jeg er virkelig nysgerrig på hvad denne her verden indebærer, så derfor kan det godt være jeg når at læse den.
 • Restaurering/spådomme: “Cure Wounds”: en bog med healere.
  Hamnet af Maggie O’Farrell.
  På Discord har dette været en af de udfordringer, der har været sværest at finde på en bog til. Det behøver ikke nødvendigvis at være en bog om en healer, og healer kan dække over mange ting lige fra læge til psykiater til dyrlæge, eller andre karakterer, som på en eller anden måde tager sig af andre. Jeg ved at en af personerne, Hamnet, er syg og fra hvad jeg har fået at vide, er en af de andre personer også en healer af en eller anden art.

Hvis du skulle studere et magisk fag, hvad ville du så vælge?

Og som altid: rigtig god læselyst!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.