Blodets sti af Tobias Stenbæk Bro

Titel: Væddermændenes nat.
Forfatter: Tobias Stenbæk Bro.
Serie: Et varsel om Storm #2.
Oversætter:
Udgivet af: Turbine i 2019.
Sidetal: 376 sider.
Sådan læste jeg bogen: fysisk bog fra min reol.

Læs min anmeldelse af den første bog i serien her: Væddermændenes nat.

Blodets sti er den spændende fortsættelse af fantasyserien Et varsel om Storm. I første bind, Væddermændenes nat, mødte vi de tre riddersønner fra Ravnehøj, hvis liv i slutningen af bogen blev splintret i tusind stykker, da deres fædrene gård blev angrebet af mystiske mænd med væddermasker, som henrettede deres far for øjnene af dem. Nu er de tre brødre på flugt fra væddermændene, men de er også på jagt efter svar. Hvem stod bag angrebet på Ravnehøj? Hvorfor skulle deres far dø? Og hvad er det for en hemmelighed, som han aldrig nåede at afsløre for dem, mens han levede?

Hvad jeg godt kunne lide ved Blodets sti:

  • De tre brødre er så forskellige, men alle tre så velskrevne at det er umuligt at have en ”favorit”.
  • Verdenen er rigtig stor og vi får som læser set mere i denne bog.
  • Fortællingen får ligesom mere retning efter grundstenene blev lagt i den første bog.

Årh, hvordan skal jeg kunne sige alt jeg tænker om Blodets sti uden at give alt for mange spoilers. Mine forventninger til denne her bog var rigtig høje, for jeg var helt vild med den første bog. Og Blodets sti lever virkelig op til sin forgænger – og mere til. I denne her bog følger vi de tre brødre Rodrik, Cedrik og Stormfrik mens de forsøger at få svar på en hel masse spørgsmål efter de voldsomme og omvæltende begivenheder i den første bog. Og jeg elskede det hele vejen igennem.

I Blodets sti kommer der lidt mere teknisk struktur på fortællingen, og vi får skiftevis indblik i de tre brødres tanker, hvilket nogle gange er med til at sætte de samme begivenheder i forskelligt lys. For mig fungerede det rigtig godt, fordi det hjælper til også at give et bedre billede af den store verden vi befinder os i. Det bevirker også at tempoet i bogen ikke er helt vildt højt, for der er mange karakterer at følge og mange forskellige plotdele. Det kan være meget at holde styr på, men forfatteren gør et godt stykke arbejde med at holde læseren informeret og interesseret. Jeg kunne ikke lægge bogen fra mig.

En af de ting, jeg elsker ved denne her serie er hvor meget det føles som om jeg på en gang læser historie og fantasy. Og Tobis Stenbæk Bro holder ikke igen, her er fantasy for voksne for alle pengene, med magtspil, intriger, skandaler, hemmeligheder, kampe og nu og da lange rejser, der føles langsomme. Der er en god veksling mellem kamp, rejse og søgen efter svar.

Jeg kan ikke få nok af denne her serie, også selvom dette kun er bog to. Man kan mærke forfatterens interesse i fantasy, i historie, i rollespil og ridderkunst, som alt sammen lægger bund til en virkelig solid og opslugende fortælling.

Selv om det er noget tid siden, kan jeg stadig huske min overraskelse over nogle af de afsløringer, der er kommer frem i denne her bog og jeg er spændt på hvordan det udvikler sig efterhånden som vi kommer længere hen i serien. Der er stadig mange spørgsmål, vi og karaktererne ikke har svar på, og jeg glæder mig usigeligt til at følge brødrenes videre skæbne.

Hvis man er til velskreven og vel-plottet fantasy, en fortælling der opsluger sin læser, så man sidder på kanten af sin stol så kan det være at man skal prøve Blodets sti og resten af Et varsel om Storm. Jeg vil anbefale serien til læseren som kan lide at man ikke altid er enig i det hovedpersonerne gør og til fans af storslåede fantasy som føles som historie, bare med en følelse af nærværende magi.

Og som altid: rigtig god læselyst!

Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.