Den forsvundne søster af Lucinda Riley

Anmeldereksemplar fra forlaget. Alle meninger er mine egne.

Titel: Den forsvundne søster.
Forfatter: Lucinda Riley.
Serie: De syv søstre #7.
Oversætter: Ulla Lauridsen.
Udgivet af: Cicero i 2021, først udgivet i 2021 med titlen The Missing Sister.
Sidetal: 744 sider.
Sådan læste jeg bogen: fysisk anmeldereksemplar fra forlaget. Læst på dansk, originalsproget er engelsk.

Læs mine anmeldelser af alle de forgående 6 bøger i serien her: De syv søstre, Stormsøsteren, Skyggesøsteren, Perlesøsteren, Månesøsteren, Solsøsteren.

Efter Georg Hoffmans afsløring af eksistensen af en hidtil forsvunden søster, går det op for Maia og Ally, at deres eneste ledetråd til at finde hende er en adresse på en vingård i New Zealand og en tegning af en helt usædvanlig, stjerneformet smaragdring. Eftersom CeCe bor i Australien, befinder hun sig tættest på, og hun bliver derfor sendt af sted for at undersøge sagen. Det bliver et kapløb med tiden om at finde frem til og identificere den forsvundne søster, så CeCe endelig kan slutte sig til sine andre søstre på Titanen og kaste en krans på det sted i Middelhavet, hvor Ally sidst så Pa Salts båd. Søstrenes søgen bringer dem kloden rundt. Mary McDougal, kvinden med den smaragdring, der med sikkerhed kan afgøre, om det er hendes datter Mary-Kate, der er den forsvundne søster, er taget af sted på en jordomrejse efter sin mands død. Én efter én forsøger søstrene at finde frem til Mary i både New Zealand, Canada, England, Frankrig og Irland, men hver eneste gang forsvinder hun som dug for solen. Det lader mest af alt til, hun ikke ønsker at blive fundet …

3 ting, jeg godt kunne lide ved Den forsvundne søster:

  • Jeg elsker ganske enkelt den her serie.
  • Den historiske del af bogen var så god, og en tid i historien, jeg ikke er særligt bekendt med.
  • Det er længe siden der var så mange af d’Apliese søstrene i samme bog.

Den forsvundne søster er den syvende bog i serien og i lang tid troede jeg at det ville være den sidste bog. Om den mystiske 7. søster, som aldrig blev fundet. Men jeg endte med at have meget blandede følelser omkring bogen.

Før bogen udkom blev det afsløret, at der kommer en 8. bog, som er opkaldt efter Pa Salt og efter jeg har læst Den forsvundne søster er jeg glad for at dette er tilfældet. Bogen havde fungeret endnu mindre ved at forsøge at tilføje den historie oven i alt det andet.

Når det kommer til ”alt det andet”, så var det en blandet oplevelse. Jeg elskede det historiske perspektiv i bogen, hvor vi følger en ung kvinde og hendes familie og lille samfund i tiden op til og under opgøret mellem katolikker og protestanter i Irland, og dem der støttede England og dem der ville være uafhængige. Jeg har ikke lært ret meget om den tid i historien, så jeg var dybt fascineret og det var klart den bedste del af bogen for mig.

Selvom det var fedt at se flere af søstrene fra de tidligere bøger dukke op igen, så endte jeg med at finde dem ret ubehagelige i den her bog. Fordi så meget af bogens fokus er på deres ustoppelige jagt på den sidste søster, fjerner det fokus fra Mary og hendes mulighed for at undersøge hendes egen families historie efter eget ønske og ikke fordi den her gruppe af mystiske personer jager hende rundt om kloden.

Tilføjet til forvirringen er manglen på navngivning af visse nøglepersoner og to personer med samme navn, og det virkede bare unødvendigt. På flere måder ville jeg næsten ønske at Marys historie var begyndt der hvor den slutter i den her bog. Med brevet, der på mystisk vis dukker op til sidst. Og med Mary der selv tager beslutningen.

Jeg skal bestemt læse den sidste bog. Jeg håber den opvejer denne her bog, som virkede forhastet og rodet. Og så har jeg en million spørgsmål omkring Pa Salt og hans fortid. Jeg har store forventninger til slutningen på serien, som næsten kun kan gå op herfra.

Vi er langt henne i serien, men hvis du er interesseret i familiehistorier i mange spændende steder og tider verden over, hvis du gerne vil læse om en lang række stærke kvindeskikkelser og deres jagt på deres fortid og dem selv eller hvis du godt kan lide lange serier om mennesker, der nemt kunne være ægte, så kan det være at serien om De Syv Søstre er noget for dig.

Og som altid: rigtig god læselyst!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.