Den franske villa af Jennifer Bohnet

Bogen er et anmeldereksemplar til sendt fra forlaget. Alle meninger er mine egne.

Titel: Den franske villa.
Forfatter: Jennifer Bohnet.
Serie:
Oversætter: Juliane Wammen.
Udgivet af: Cicero i 2020, først udgivet i 2019 med titlen Villa of Sun and Secrets.
Sidetal: 352 sider.
Sådan læste jeg bogen: fysisk anmeldereksemplar fra forlaget. Læst på dansk, originalsproget er engelsk.

Carla Sullivan fylder snart 50. Børnene er fløjet fra reden, og hun er klar til at tage hul på næste kapitel af sit liv. Men da hendes mand gennem mange år endnu en gang svigter hende, beslutter hun, at nok er nok. Hun tager skæbnen i egne hænder, pakker sine ting og begiver sig af sted til Sydfrankrig og morens gådefulde barndomshjem, Villa Mimosa. Her træffer hun for første gang sin moster, Josetta, der stadig bor i villaen. Tøvende nærmer de to kvinder sig hinanden, og efterhånden som fortroligheden mellem dem vokser, afsløres familiens hemmeligheder. Da sandheden endelig kommer op til overfladen, tvinges Carla til at se både sin fortid og fremtid i et helt nyt lys.

Hvad jeg godt kunne lide ved Den franske villa:

  • Jeg synes selv, at det er virkelig fedt at følge en ældre hovedperson.
  • Historien er velskrevet og spændende.
  • Det er noget virkelig sommerligt over bogen, som jeg nød rigtig meget.

Jeg vidste ikke rigtig hvad jeg gik ind til, da jeg gik i gang med at læse Den franske villa. Bogen er på en gang en fortælling om Carla, der som 50-årig tager mod til sig og tager sit liv i sine egne hænder og prøver at finde sig selv. Og så er det en historie om familie, om hemmeligheder som kommer frem i dagens lys og ændrer alting. Mysteriet om de mange hemmeligheder, der ligger i Carlas fortid – eller rettere sagt hendes mors hemmeligheder, giver både mulighed for et spændende og medrivende plot med fokus på at finde ud af sandheden, og for at Carla og andre karakterer kan udvikle sig og lære mere om hvem de selv er. Og jeg elskede det.

For mig var Den franske villa en skøn sommerbog, der er en god blanding af romantik, mystiske hemmeligheder og ikke så få interessante karakterer at lære mere om. Jeg kan nemt se det for mig at sidde på terrassen og nyde bogen i solskinnet. Jeg ved at forfatteren har skrevet flere andre bøger og selvom de er individuelle historier, så er der noget ved dem, der tiltrækker mig, fordi jeg håber på at genfinde denne følelse af den perfekte sommerlæsning.

Hvis man kan lide historier om mennesker, som finder sig selv og som føles som om man kender dem, så vil jeg anbefale Carlas historie. Ligeledes tror jeg at Den franske villa vil være en perfekt bog at tage med i sommerhuset eller på stranden. Og hvis du er til hjertevarme læseoplevelser, familiehemmeligheder der ændrer alt og stærke karakterer, så er det måske en historie for dig.

Og som altid: rigtig god læselyst!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.