Hjem til Holly Close Farm af Julie Houston

Bogen er et anmeldereksemplar fra forlaget.

Titel: Hjem til Holly Close Farm.
Forfatter: Julie Houston.
Serie:
Oversætter: Camilla Engkjær Laursen.
Udgivet af: Palatium Books i 2021, første gang udgivet på engelsk med titlen Coming Home To Holly Close Farm i 2019.
Sidetal: 342 sider.
Sådan læste jeg bogen: fysisk anmeldereksemplar fra forlaget. Læst på dansk, originalsproget er engelsk.

Andre bøger af Julie Houston, som jeg har anmeldt: En landsbyaffære.

Charlie Maddisons karriere er kommet flyvende fra start, og hun elsker sit arbejde som ung succesrig arkitekt i London. Hun bor sammen med sin kæreste i en lille, men hyggelig lejlighed. Desværre viser det sig, at kæresten er utro i den helt store skala, og det opdager Charlie ved, at kærestens kone smider hende ud af lejligheden. Med ét har Charlie ikke noget sted at bo, og heller ikke noget arbejde, for den utro kæreste var også hendes chef. Hun må stikke halen mellem benene og flytte hjem til sine forældre i Yorkshire. Hjemme i Yorkshire plejer Charlie sin sårede stolthed og svælger i sorgen over at have mistet alt i London. For hvordan rejser man sig oven på sådan en oplevelse? Charlie får hjælp fra uventet kant, da hendes oldemor, Madge, forærer Charlie og hendes søster, Daisy, en bygning på Holly Close Farm. Madge sørger ovenikøbet for, at de kommer til at stå for renoveringen af hele ejendommen i deres egenskab af arkitekt og landskabsarkitekt. Men hvorfor er der ingen i familien, der nogensinde har hørt om Holly Close Farm? Langsomt løfter Madge sløret for, hvorfor den hemmelighed har været så vigtig for hende at bevare.

Hvad jeg godt kunne lide ved Hjem til Holly Close Farm:

  • De to plotlinjer er godt balanceret.
  • Et væld af interessante personer, især Charlie og hendes nærmeste familie.
  • Jeg tror jeg har en forkærlighed for fortællinger om familiehemmeligheder, der trækker lange spor igennem generationerne.

Hjem til Holly Close Farm er endnu en selvstændig historie fra Julie Houston. Og jeg havde ret høje forventninger til bogen efter at have læst En landsbyaffære, selvom de to bøger ikke har noget med hinanden at gøre. Måske til mit held, for at de to, var jeg endnu mere opslugt af Holly Close Farm.

Der sker rigtig meget lige fra starten af bogen, så det gælder om at holde lidt ved. Min oplevelse var i hvert fald at fordi der sker så mange kaotiske ting i løbet af de første kapitler, så går der lidt tid før jeg rigtig følte at jeg lærte karaktererne at kende. Det er både godt og skidt, for det er selvfølgelig med til at sætte plottet i gang. Men i en bog som Hjem til Holly Close Farm er karaktererne det vigtigste for mig. Heldigvis ved Julie Houston hvad hun gør og jo længere hen i bogen jeg kom, jo mere følte jeg også for karaktererne. Vi følger lidt to sideløbende historier, Charlies i ”nutiden” og så er der flere flashbacks, som langsomt tegner et billede af oldemoren Madges hemmeligheder og hvad Holly Close Farm er for et sted.

Bogen spinder på skøn vis tråde af hemmeligheder og usagte ting, som stadig har stor indflydelse på karaktererne i dag, og sammen med dem også en historie om Charlie, som i takt med at hun finder ud af sin families fortid, også begynder at finde sig selv og hvem hun vil være. Der er en god balance imellem de mange temaer og dele af plottet, så jeg følte ikke at der var noget der forsvandt helt.

Hvis man kan lige at læse historier om længe skjulte familiehemmeligheder, stærke kvindefigurer eller en fortælling om kærlighed, krig og håb, så tror jeg at Hjem til Holly Close Farm er en bog, man vil nyde at læse.

Og som altid: rigtig god læselyst!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.