Den knuste gud af Henriette Hesselholdt

Titel: Den knuste gud.
Forfatter: Henriette Hesselholdt.
Serie: Gudernes krig #2.
Oversætter:
Udgivet af: Tellerup i 2020.
Sidetal: 334 sider.
Sådan læste jeg bogen: fysisk bog fra min reol.

Læs min anmeldelse af den første bog her: Gudindens avatar.

Katalena plages af frygt og drømme, overbevist om at Sorkan har sluttet sig til fjenden. Imens søger Paleon og Colvar efter Jarsala. Da paladinen, Vermilla, beder dem tage med på diplomatisk rejse, får de selskab af en af fjendens tidligere soldater, Derell, der er opslugt af hævntørst, og måske ikke bare er en almindelig dødelig. Rejsen fører dem først til den røde ørken og senere langt om bag fjendens linjer.

Hvad jeg godt kunne lide ved Den knuste gud:

  • Jeg elsker følelsen af en rollespilskampagne i bogform.
  • Vi går mere i dybden med mytologien, så jeg som læser får en endnu bedre forståelse af denne verden.
  • Der er både action, magtsyge guder, længselsfulde elskende, intriger og nye alliancer i en fortælling der aldrig står stille.

I min anmeldelse af den første bog, skrev jeg at denne her serie er lidt ligesom at læse en DnD-kampagne på den måde man følger en gruppe af karakterer, der mødes om en fælles quest. Og sådan har jeg det stadigvæk – og det er en god ting. Jeg kan godt lide den måde forfatteren bygger historien op på, så den virkelig er båret af de mange karakterer og deres handlinger påvirker historiens gang.

Vi følger rigtig mange karakterer, de fleste af dem er kendt fra den første bog og vi får derfor mulighed for endnu en gang at komme ind i hovedet på dem og lære dem at kende, mens deres livssyn udfordres og de prøver at opnå deres mål. Nogle gange savnede jeg lidt, at det var mere tydeligt hvem der fortalte, men for det meste var det ikke noget, jeg bed mærke i, fordi jeg var så opslugt f historien.

I Den knuste gud er der gået et stykke tid efter den første bog og vi følger de forskellige karakterer efter alt det der skete i Gudindens avatar. Og så får vi et meget bedre indblik i gudernes rolle i denne verden. Hvor der bestemt også er guder der er vigtige for plottet i den første bog, så forklarer denne her bog mere om hvordan det fungerer, når en gud kommer ned til det fysiske plan. Det virker til at være en ret omfattende mytologi med mange navne at holde styr på, så det var virkelig fint at gå mere i dybden med det.

Det er tidligt i serien, men jeg spår at Gudernes krig ender med at blive en af mine yndlingsserier, når den er færdig. Jeg elsker hvordan Hesselholdt har bygget en så gennemført verden op, befolket af alle mulige væsner med mange forskellige livssyn, moralske overbevisninger, hemmeligheder og religioner. Det fungerer for mig, fordi denne her mangfoldige verden vises frem igennem de forskellige karakterer, deres handlinger og udfordringer, som ikke får for lidt i Den knuste gud. Jeg er meget spændt hvor historien ender henne, men for nu er jeg bare virkelig glad for at være med på rejsen.

Hvis du er til fantasy, der er spækket med interessante karakterer, en livagtig verden du kan leve dig ind i eller en historie, som føles som om den kan gå i alle retninger, så kan det være at Gudernes krig er noget for dig.

Og som altid: rigtig god læselyst!

Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.