Den usynlige krig af Boris Hansen

Bogen er et anmeldereksemplar fra forlaget. Alle meninger er mine egne.

Titel: Den usynlige krig.
Forfatter: Boris Hansen.
Serie: Tavse verdener #1.
Oversætter:
Udgivet af: CarlsenPuls i 2021.
Sidetal: 608 sider.
Sådan læste jeg bogen: fysisk anmeldereksemplar tilsendt fra forlaget kombineret med lydbog hos Mofibo.

Olivia Alby anser ikke ligefrem ‘fiktionsagent’ for at være et drømmejob. Missionerne tager ofte en livsfarlig drejning, når Ministeriet sender hende ind i en roman for at redde den fra fremmede agenter, og derudover er hun havnet på et dysfunktionelt team, der virker fuldstændig ude af stand til at arbejde sammen. I det mindste er lønnen god, og Olivia har brug for pengene, hvis hun nogensinde skal realisere drømmen om at undslippe sin fortid. Men da en mission går galt, hvirvles Olivia og hendes holdkammerater ind i en global konspiration iværksat af usynlige fjender. Nogen har store planer for fiktionsteknologiens muligheder, og for at finde sandheden må Olivia følge deres blodige spor på tværs af både bøgernes fiktive verdener og hendes egen …

Hvad jeg godt kunne lide ved Den usynlige krig:

  • Spændende og ny vinkel på at rejse ind i bøger.
  • Det kan godt være holdet er dysfunktionelt, men jeg elsker dem alle sammen.
  • Så mange spændende detaljer i plottet, som gør bogen skøn at læse igen og igen.

Jeg tror ikke, der har været en bog, jeg har glædet mig til så meget og så længe, som jeg gjorde med Den usynlige krig. Det er ikke nogen hemmelighed, at en af mine yndlingsting i bøger er ”bøger om bøger”, og jeg er blevet inspireret af denne her bog til at lave en hel liste. Men udover det, så fulgte jeg også med i tilblivelsen af Den usynlige krig og var derfor ret spændt på hvordan denne ”tekno-thriller” af en science fiction-roman ville udfolde sig. Og jeg blev ikke skuffet.

Det er sjovt som det er svært at sætte ord på hvorfor man elskede en bog, og hvorfor den endte med at være en af de bedste jeg læste sidste år. For mig gik det hele op i en højere enhed, plot og karakterer, tema’er omkring alt fra konsekvenser af ens handlinger, manipulation af virkeligheden, og hvor langt vil nogen gå for at få tingene til at gå som de vil.

En stor del af det skyldes helt sikkert karaktererne. Der er mange personer at holde styr på i Den usynlige krig, både i Olivias verden og i de fiktive verdener de rejser ind i. Men for mig var det nemt at skelne dem fra hinanden, for de har alle sammen med tydelige personligheder og ikke mindst baggrundshistorier, som kommer til udtryk i løbet af den 600+ sider lange bog. Det fungerede rigtig godt at der bliver ændret på opsætningen af siden med skrifttyper og overskrifter, når vi er inde i andre bøger, det er visuelt med til at minde læseren om hvor vi er og samtidig ændrer det også stemningen. Vi får nærmest fire bøger i en. Og så ting uden om bøger, såsom et event med en forfatter og et eksempel på en boganmeldelse, som fik mig til at grine højt og længe over hvor ægte den føltes.

Jeg har altid drømt om at kunne rejse ind i mine yndlingsbøger, men er det nu også en god ide? I Den usynlige krig bliver der stillet dette spørgsmål både direkte og indirekte. Hvilke konsekvenser har det, hvis nu man ændrer noget – kan man ændre noget?

Selve plottet er fyldt af mysterier, både for læseren og karaktererne, og det er da kun en brøkdel vi får svar på her i den første bog. Et element jeg ret godt kunne lide var, at vi får forklaret hvordan man i det hele taget kan rejse ind i bøger. Det er meget anderledes end jeg har set før og vi ser samtidig eksempler på konsekvenserne heraf.

Jeg elskede denne her bog fra starten af. Kombinationen af de forskellige karakterer og et medrivende plot, masser af spænding, mysterier og hemmeligheder. Det er bestemt ikke en bog for sarte læsere. Det var fedt hvordan bogen kunne være masser af action, efterfulgt at en pointe eller en karakters handlinger, som fik en til at stoppe op og tænke. Der er noget ved bogen, som fik mig til at tænke på hele den tanke om at vi lever i en fiktiv verden, når de personer Olivia læser om pludselig står meget levende foran hende og læseren.

Efterfølgeren til Den usynlige krig er blandt mine absolut mest ventede bøger, jeg glæder mig sådan til at falde fuldstændig ind i bogen.

Jeg håber at flere har lyst til at læse denne fantastiske science fiction-roman, og jeg tror der er noget for alle i Den usynlige krig. Hvis du kan lide et hold af meget forskellige karakterer, der måske ikke helt er en ”found family” endnu, men måske kunne ende med at være det, så vil du sikkert holde af Olivias hold af fiktionsagenter. Hvis du er til masser af spænding, afsløringer af store hemmeligheder og ikke så få øjeblikke der virkelig kan give dig et mindfuck, så vil du nyde den historie der udfolder sig i løbet af bogen. Også selvom du ikke får svar på alle dine spørgsmål endnu. Og jeg vil anbefale Den usynlige krig til læsere, der kan lide at læse en bog, der ikke er lig noget de har læst før.

Og som altid: rigtig god læselyst!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.