Dragesværdet af C. G. Valentin

Bogen er et anmeldereksemplar, alle meninger er mine egne.

Titel: Dragesværdet.
Forfatter: C. G. Valentin.
Serie: Dragernes æra #2.
Oversætter:
Udgivet af: Forlaget Klippe i 2021.
Sidetal: 334 sider.
Sådan læste jeg bogen: fysisk anmeldereksemplar fra forfatteren.

Læs min anmeldelse af den første bog i serien her: Drageægget.

”Du er den fødte leder. Frelseren. Dragehvisker og halv mørkelver. Hele vores race har ventet på én som dig i evigheder. Én, som folk vil lytte til og følge. Du vil genrejse os fra asken og tage din hævn.”
Han smilede pludselig stort, og det fjerne blik lagde sig igen over de sorte øjne. Ansvaret for den anden verden er tilfaldet den unge Sarina. Hun er vokset op i en beskyttet tilværelse i en kærlig plejefamilie, oplært til at være Den Udvalgte.
En dag dukker troldmanden Queridor op, og virkeligheden viser sig at være meget anderledes end, hvad hun troede, da hun tvinges til at drage afsted på sin skæbnerejse.En krig er under opsejling i Novahr Orbís, og snart er Sarina på flugt fra sin ukendte far. Men taler rygterne sandt om Daerín Khendrêel? Hvilke historier skal hun tro på, når hun også altid har ønsket sig en far? Da hun første gang får fingre i Dragesværdet, og dragerne underkaster sig hende og hendes slægtsblod, ændres alt. Et altafgørende spørgsmål presser sig på: Kan man skabe en ny og anderledes verden uden et opgør med den forrige?

Hvad jeg godt kunne lide ved Dragesværdet:

  • Der bliver åbnet mere op for Novahr Orbís, elverne og dragernes verden, så man som læser får et bedre billede af den.
  • Vi får et lidt mere solidt plot i denne bog i forhold til den første – også mere voldsomt.
  • Masser af nye karakterer bliver introduceret – og drager!

Dragesværdet er opfølgeren til Drageægget og jeg var ret spændt at finde ud af hvordan historien ville forme sig, nu hvor den første bog slutter ret overraskende. Og vi følger nu en ny hovedperson, Sarina, som er opvokset i Novahr Orbís, og altid kun har hørt dårlige ting som sin mystiske far. En far som hun savner og idealiserer, hvilket jeg aldrig rigtig forstod. Desværre betød det også, at jeg skulle ret langt hen i bogen, før jeg rigtig følte en sympati med Sarina. Og det er ærgerligt, for jeg ville supergerne elske denne her bog lige så meget som jeg er vild med den verden den foregår i. Men jeg er stadig i tvivl om, hvordan det hele skal hænge sammen og det var som om alle sidekaraktererne trak mere i mig end hovedpersonen.

Jeg kan virkelig godt lide at vi får flere drager i denne her bog og at de ikke er entydigt gode eller onde. Man kan som læser mærke at der er noget stort under opsejling i denne her bog, hvor krig nærmer sig og dragernes tilbagekomst ikke kun er skidt. Og så var jeg ret nysgerrig på, hvordan Sarina har det med dragerne og det at være såkaldt Dragehvisker.

Der skal slet ikke være nogen tvivl om at forfatteren kan skrive. Jeg blev konstant taget med af sproget og den måde det lader Sarinas verden træde frem på. Det gør det let at forsvinde ind i bogen og leve sig ind i dette stadigt større univers. Jeg ville næsten ønske at bogen var længere, blot for at jeg kunne fortsætte med at lade mig opsluge lidt endnu.

Da jeg var færdig med at læse Dragesværdet, følte jeg mig forvirret over hvad jeg kan forvente af den sidste bog i serien. Jeg håber på at se dragerne komme tilbage for alvor og starte ”dragernes æra”, men der er så mange andre plottråde at følge op på, at jeg næsten helt mister pusten. Jeg har stor tiltro til serien og til forfatteren, så jeg tror på at slutningen nok skal ramme perfekt og give mig svar på de spørgsmål jeg sidder tilbage med.

Hvis du er til drager i forskellige former, til mystiske og magiske hemmeligheder og til en verden levendegjort gennem sprudlende sprog, så kan det være at Dragesværdet er noget for dig.

Og som altid: rigtig god læselyst!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.