Jordmassens dronning af Sidsel Sander Mittet

Titel: Jordmassens dronning.
Forfatter: Sidsel Sander Mittet.
Serie: Bjergtaget #3.
Oversætter:
Udgivet af: Facet i 2019.
Sidetal: 474 sider.
Sådan læste jeg bogen: fysisk bog fra min reol.

Læs mine anmeldelser af de første bøger i trilogien her: Og de blev lokket og Smagen af aske.

Elveren Askatla er tilbage i Bjerget. Med sig har hun ekssoldaten Johannes, der er blevet forenet med sin elskede Sohrab, og menneskeelveren Sigrid, som måtte efterlade sin familie i verden udenfor.
Alle plages de af tvivl. Har de valgt den rette vej? Kan de beskytte dem, de elsker? Hvilke hemmeligheder og intriger vil de finde i Bjergets brutale verden? Langsomt går det op for dem, at kun ét spørgsmål er vigtigt: Hvem er denne Jordmassens Dronning, hvis navn bliver ved med at hjemsøge dem, og hvad kan de gøre for at bekæmpe hende?

Hvad jeg godt kunne lide ved Jordmassens dronning:

  • Sidsel Sander Mittets elvere er så godt skrevet!
  • Der er ret meget grå moral i bogen: hvem kan man stole på og hvor langt er man villig til at gå?
  • Blandingen af action og mysterier fungerer så godt.

Jordmassens dronning er den tredje og sidste bog i Sidsel Sander Mittets fantasyserie om elvere. Elvere som er inspireret af de danske folkeviser, så det er ikke forfinede romantiserede elvere. Faktisk er de ret uhyggelige og jeg elsker det! I denne her bog bliver der skruet lidt op for tempoet efterhånden som mysteriet om hvem jordmassens dronning er, tager fart. Bogen følger rigtig godt op på den foregående, så vi får som læser både personlige konflikter, interne stridigheder i elvernes verden og trusler udefra. Som læser kedede jeg mig derfor bestemt ikke og Jordmassens dronning endte også med at være min favorit i serien.

En af de ting, jeg godt kan lide ved den måde forfatteren skriver elvere på, er spørgsmålet om moral. Det er ikke mennesker og de følger ikke menneskers moralske overbevisninger. Elverne i Bjergtaget er helt sikkert mere som dem jeg kan huske jeg læste om i folkeviserne mens jeg gik i skole. De er ofte uhæmmede i deres impulser, og der var flere gange i løbet af Jordmassens dronning, hvor jeg ikke vidste hvem af karaktererne man kunne stole på. Og så kan litteraturnørden i mig bare godt lide hvordan især Sigrid og Sohrab ofte vender tilbage til folkeviserne for at forsøge at fortolke dem og finde ud af hvad der vil ske.

Jeg tror at denne her serie er min favorit af Sidsel Sander Mittet, som jeg har læst. Der er masser af mystisk, tankevækkende karakterkonflikter og ikke mindst en spændende fortælling. Jeg synes, at jeg kunne mærke at forfatteren efterhånden har skrevet en del bøger og er virkelig god til at opbygge en verden man som læser både kan genkende og som føles anderledes.

Hvis du kan lide fantasy, som er mere til det voksne publikum, en historie der føles grundet i dansk historie og fortællinger eller unikke fantasykarakterer og mysterier, så kan det været at Jordmassens dronning og Bjergtaget trilogien er noget for dig.

Og som altid: rigtig god læselyst!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.