Kymoras masker af Tobias Stenbæk Bro

Bogen er et anmeldereksemplar fra forlaget. Alle meninger er mine egne.

Titel: Kymoras masker.
Forfatter: Tobias Stenbæk Bro.
Serie: Et varsel om Storm, #3.
Oversætter:
Udgivet af: Ulven og Uglen i 2021.
Sidetal: 659 sider.
Sådan læste jeg bogen: fysisk anmeldereksemplar tilsendt fra forlaget.

Læs mine anmeldelser af de første to bøger her: Væddermændenes nat og Blodets sti.

3 brødre 2 hemmeligheder 1 sejrherre Med forårets komme slår isen sprækker på Jadehavet. Stormfrik har brugt vinteren på at forstå de mulige konsekvenser af sit ophav – og følgerne ved at dele sin hemmelighed med andre. Rodrik og Cedrik skal have kongen i tale, hvis de vil gøre sig håb om at overtage Hornborg og genvinde deres fædrene arv – men hvordan gør de det, når Rodrik ikke er ridder? Svaret gjalder fra heroldernes horn, da de kalder brødrene til en turnering, hvor vinderen belønnes med et ridderslag. Stormfrik er ikke den eneste, der holder på hemmeligheder, og snart er Rodrik, Cedrik og Stormfrik involveret i et skæbnesvangert maskespil.

Hvad jeg godt kunne lide ved Kymoras masker:

  • Meget af bogens handling centrerer sig om en begivenhed, men det giver så meget mulighed for karakterudvikling at man helt taber pusten.
  • Det politiske spil bliver mere og mere sammenfiltret i takt med at der kommer flere spillere på banen.
  • Tempoet er langsomt, men der er en følelse af hast alligevel, som om noget kommer nærmere.

Det er ikke nogen hemmelighed, at jeg er stor fan af serien Et varsel om Storm. Jeg har elsket de første to bøger og jeg var derfor også meget spændt, da bog 3 endelig udkom. Det er en meget længere bog end de to forrige, og selvom der sker rigtig meget, så er tempoet alligevel sat ned. Det var ikke noget der påvirkede min læsning, jeg fløj stadig igennem bog og nød at være tilbage i den verden Tobis Stenbæk Bro har skabt.

Vi følger stadig de tre brødre og efterhånden har vi som læsere lært dem ret godt at kende. Alligevel overrasker de alle sammen i denne her bog og jeg kunne godt lide at forfatteren lod alle karaktererne handle lidt uden for det vi har set indtil nu. Det gør det meget spændende, rent karaktermæssigt, når jeg kan mærke at de udvikler sig i den ene eller den anden retning.

Plotmæssigt har vi her at gøre med en bog med rigtig mange plottråde. Der er de overordnede, som den forsvundne brud, ridderturneringen og ikke mindst brødrenes jagt på svar og hævn over faderen død. Men der er også mange personlige historier, som er med til at gøre mit helhedsindtryk mere virkelighedstro. Alle har noget de går med. Jeg var virkelig vild med hvordan bogens titel endte med at knytte sig til flere af de forskellige linjer og hvordan en maske kan være mange ting. Slutningen lægger op til en rigtig spændende og dramatisk fortsættelse i den næste bog.

Kymoras masker emmer af historiefortælling. Der er både politiske intriger, dramatiske scener, bedrag, kærlighed, riddere og mørke hemmeligheder. Det var ikke fordi det føltes overfladisk, men man sidder stadig med ubesvarede spørgsmål som læser. Og ting man selv ved, som karaktererne ikke ved endnu. Det var med til at holde mig på kanten af min stol og jeg er glad for at vi kun er halvvejs igennem serien på nuværende tidspunkt. Jeg kan nemlig slet ikke få nok af den måde forfatteren spinder en fortælling af historie, fantasy, rollespil, mystisk og masser af plottwists.

Jeg vil anbefale bogen, og serien, til læsere af voksenfantasy, til dem der elsker at læse om en velformet og levende verden, eller hvis man som læser er vild med detaljerede historier hvor karakterer får meget plads. Selv elsker jeg serien lige meget for dens karakterer og dens fængende historie.  

Og som altid: rigtig god læselyst!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.