Midtvejs tjek ind ~ Mid Year Book Freak Out Tag 2022

Jeg har så svært ved at forstå, at vi allerede er halvvejs igennem 2022. Det er juli, tiden flyver bare forbi og der sker simpelthen så mange ting. Jeg ved godt, at jeg ikke har blogget særligt meget i år og jeg kunne godt komme med en lang, lang, laaaaang forklaring på hvorfor, men for at være helt ærligt, så har jeg ikke særligt meget lyst til det. Det er nok at sige, at jeg ikke har haft hverken tid eller overskud til at skrive blogindlæg. Nu kan jeg mærke at jeg savner det og føler et overskud til at skrive igen. Jeg har masser af anmeldelser at skrive og jeg har en masse planer til indlæg. Og selvom jeg ikke har blogget, har jeg læst en masse bøger og jeg synes det passer rigtig godt at “vende tilbage” til bloggen med et tjek ind på mine mål og min læsning ind til videre. Og hvad er bedre til dette end Mid Year Book Freak Out-tagget?

Det er i øvrigt 7. gang jeg besvarer tagget her på bloggen – 2016, 2017, 2018, 2019, 2020, 2021.

Jeg skal i øvrigt lige undskylde manglen på billeder i dette her indlæg. Vi flytter om en måned og mange af mine bøger er derfor enten pakket ned eller ved at blive det og alting er lidt kaotisk.

Før jeg går i gang med at besvare tagget, så ser jeg lige tilbage på de mål jeg skrev ned i starten af året. Jeg har allerede valgt at se bort fra mange af mine blogmål, for det er ikke fair overfor mig selv at holde fast i de mål. I stedet ser jeg dem mere som noget jeg gerne vil arbejde mig henimod i løbet af sidste halvdel af året.

Jeg har læst 84 bøger ud af mit mål på 100 bøger, så det går rigtig godt med det mål alene. Jeg har også færdiglæst omkring 18 serier, hvilket er langt over mit mål og jeg nærmer mig snart 100 færdige serier på mine hylder alene (plus alle dem jeg har læst færdig via lydbog eller biblioteket). Det har ikke været et fantastisk læseår ind til videre, men jeg har fundet en håndfuld nye favoritter. Jeg har læst flere bøger end jeg har købt – jeg har ikke rigtig lavet book hauls her på bloggen i år og jeg overvejer derfor om jeg skal lave et indlæg, hvor jeg viser alle de bøger jeg har fået eller købt i løbet af de første 6 måneder af året.

Men nu til tagget.

Bedste bog du har læst i år.
Jeg er ret sikker på at den bedste bog jeg har læst i år indtil nu er Snehild af Anne-Marie Vedsø Olsen. Jeg faldt pladask for denne fantasyfortælling inspireret af nordisk mytologi. Eller også er det måske Fool’s Assassin af Robin Hobb, som var en kærkommen tilbagevenden til Fitz og den del af verdenen.

Bedste efterfølger du har læst i år.
Jeg har læst rigtig mange efterfølgere i år, men ingen af dem har nok påvirket mig lige så meget som Knight’s Shadow af Sebastien de Castell. Det er bog to i Greatcoats-serien og for mig var den endnu bedre end den første bog og åbnede virkelig både verdenen og karaktererne.

Ny udgivelse fra det første halve år, som jeg ikke har læst endnu.
Normalt ville jeg have et meget bedre overblik, men jeg må indrømme at jeg har holdt meget lidt øje med nye udgivelser i år og det er ikke mange nye udgivelser jeg har købt til udgivelsen eller lige efter. En bog jeg glæder mig rigtig meget til at læse er The Merciless Ones af Namina Forna, som er efterfølgeren til The Gilded Ones, en bog der tog mig med storm sidste år og en af de få bøger jeg har forudbestilt i år.

Nye udgivelser i sidste halvdel af året, som jeg ser frem til.
For nylig har jeg set af Boris Hansen har afsløret af Tavse Verdener 2 udkommer senere i år – den kan jeg slet, slet ikke vente med at læse! Men jeg kender ikke datoen for udgivelsen. En bog jeg ved hvornår bliver udgivet og glæder mig enormt meget til at læse er Babel af R. F. Kuang, en dark academia fantasy der foregår på Oxford og handler om sprog og oversættelse og undertrykkelse og magi. Jeg ved, at jeg går i gang med at læse den så snart den er i mine hænder.

Største skuffelse.
Efter at have læst og elsket både Under the Whispering Door og The House in the Cerulean Sea af T. J. Klune, havde jeg virkelig store forventninger til The Extraordinaries af samme forfatter. Og selvom bogen ikke var decideret dårlig, var det en skuffelse at læse den, for jeg synes ikke den var i nærheden af samme niveau.

Største overraskelse.
Jeg blev ret overrasket over Portrait of a Thief af Grace D. Li. Selvom jeg er kæmpe fan af heist-historier, både på film og i bøger, så er det sjældent jeg finder en, hvor jeg falder så hårdt for den som jeg gjorde for denne bog. Karaktererne var så levende og historien spændende og jeg håber at forfatteren udkommer med flere bøger i fremtiden.

Favorit ny forfatter.
Jeg har læst få nye forfattere i år, fordi jeg har fokuseret på at fortsætte serier. Men et par stykker som jeg virkelig gerne vil læse mere af er forfattere som Anne-Marie Vedsø Olsen, Elena Arma, Grace D. Li og Ciannon Smart.

Nyt fiktivt crush.
Det er ikke et nyt crush, for det føles forkert at kalde det sådan. Men en love interest karakter, som jeg godt kunne lide og som fik mere personlighed end “love interest” er Torden fra Anna Brights The Beholder duologi. Selvom navnet er virkelig tamt, synes jeg at han var en spændende karakter.

Nyeste yndlingskarakter.
Snehild fra Anne-Marie Vedsø Olsens Snehild er en karakter jeg øjeblikkeligt kommer til at tænke på. Jeg nød også at følge karaktererne i Witches Steeped in Gold af Ciannon Smart.

En bog der fik dig til at græde.
Jeg tror ikke at jeg har grædt til en bog i år indtil videre. I hvert fald ikke en, jeg kan huske særligt godt.

En bog der gjorde dig glad.
Det har været en sand fornøjelse af dykke ned i den nostalgiske følelse det har været at læse Asterix tegneserierne for første gang og jeg håber at jeg kan følge med i de videre genudgivelser og nyde flere af de fjollede historier.

Smukkeste bog tilføjet til din samling indtil videre.
Jeg har ikke købt så mange nye bøger i år, men en af dem der helt sikkert er fantastisk flot er FairyLoot-udgaven af Daughter of the Moon Goddess af Sue Lynn Tan.

Læseliste for resten af året.
Årh, jeg har en laaaang liste af læseplaner for resten af året. Specifikke bøger er at få læst flere fra min liste over 30 bøger, jeg gerne vil læse inden jeg bliver 30 – det er allerede i januar. Den liste kan ses lige her. Jeg vil gerne læse en masse dansk fantasy i juli i forbindelse med Årets Danske Fantasy, hvor jeg endnu en gang er med i bogbloggerpanelet. Og jeg regner med at læse flere bøger fra bogbokse i september og en masse spooky vibes-bøger i oktober. Det er også stadig lidt min plan at forsøge at genlæse The Silmarillion af J. R. R. Tolkien inden at det nye Rings of Power-show kommer til september.

Og nu er jeg nysgerrig – hvilken bog har gjort dig glad i år?

Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.