Mogthunheims forbandelse af Paul Anthony Sørensen

Bogen er et anmeldereksemplar fra forfatteren. Alle meninger er mine egne.

Titel: Mogthunheims forbandelse.
Forfatter: Paul Anthony Sørensen.
Serie: De III Udvalgte #1.
Oversætter:
Udgivet af: Forlaget HoneyBadger i 2021.
Sidetal: 340 sider.
Sådan læste jeg bogen: fysisk anmeldereksemplar fra forfatteren.

De tre venner, Seb, Eliot og Bjørn, finder et skrin på bunden af Øresund. Skrinet er en portal, og mod deres vilje er drengene pludselig De Tre Udvalgte. Mission: Vend den dystre skæbne for landet Mogthunheim. Og det er med livet som indsats. Hver gang de falder i søvn, vågner de op i Mogthunheim. Men dør de i Mogthunheim, dør de også i deres egen verden. De tre drenge får heldigvis deres helt egen skytsengel. Uheldigvis er han ikke altid lige kvik og giver nogle virkelig dårlige råd. Og hvad gør man så, når man står over for væsner, man end ikke turde drømme om eksisterede? I deres egen verden skal de kæmpe mod skole-hjem-samtaler, eftersidninger og en ny megasnobbet pige i klassen. Og så findes der også et mørkets skrin. Hvem som helst kan være deres fjende og uhindret bevæge sig mellem de to dimensioner.

Hvad jeg godt kunne lide ved Mogthunheims forbandelse:

  • Jeg var så vild med at vi fulgte tre drenge, som allerede var venner og havde en historie sammen.
  • Ideen, at man kommer til en anden verden imens man sover, er så fed.
  • Mogthunheim-universet var virkelig spændende.

Da jeg gik i gang med at læse Mogthunheims forbandelse, blev jeg meget overrasket over hvor hurtigt det gik. På bogens bagside for vi fortalt at de tre venner finder et mystisk skrin mens de er ude at dykke – dette sker inden for de første få sider og jeg følte næsten på en eller anden måde at jeg var gået glip af noget. Derfra fortsætter bogen med at bevæge sig meget hurtigt, enten imellem de tre drenges synsvinkel, eller tid og sted. Jeg ville ønske at bogen havde sat farten ned nu og da, og ladet karaktererne få mere personlighed. For selvom jeg har refereret til dem som ”drengene”, så sker der det, at når de kommer til Mogthunheim bliver de pludselig til voksne mænd og får ligesom ”tildelt” et karaktertræk som så definerer dem. Det fungerede desværre ikke særligt godt for mig, for det blev meget overfladisk og det meste af tiden glemte jeg at de var ældre i Mogthunheim, for de opførte sig stadig som drenge på en 10-12 år.

Jeg var vild med tanken om at man kommer til den anden verden i ens søvn. Det skaber en sammenhæng imellem de to verdener, som jeg håber at se mere uddybet i eventuelle fremtidige bøger. Og så førte det til et par sjove øjeblikke i historien. Mogthnheim-verdenen var rigtig spændende at udforske, og der er mange forskellige væsner. Hvor karaktererne godt kunne bruge mere tid til at blive udviklet og få mere personlighed, var der brugt meget tid på at gøre Mogthunheim til en verden, man som læser nemt kan forestille sig.

For mig ramte Mogthunheims forbandelse desværre lidt ved siden af, og jeg var ikke så vild med bogen som jeg havde håbet på. Men det kan godt være at bogen falder mere i din smag. Især hvis du er fan af historier med masser af fart på, hvor der hele tiden sker noget. Og især hvis du godt kan lide bøger, der foregår i en spændende og anderledes verden.

Og som altid: rigtig god læselyst!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.