Modvind af Rikke Havner Alrø

Titel: Modvind.
Forfatter: Rikke Havner Alrø.
Serie: De underjordiske #2.
Oversætter: —
Udgivet af: SuperLux i 2022.
Sidetal: 413 sider.
Sådan læste jeg bogen: fysisk anmeldereksemplar fra min reol.

Læs min anmeldelse af den første bog i serien her: Stormtid.

Asta er 32 år og bor i Odense. Men det har hun ikke altid gjort. Indtil for nyligt levede hun i Elleskoven, hvor ensomhed og ydmygelse var en del af hendes hverdag. Nu er hun fri af skoven, men hvad betyder det? Hvad skal hun stille op med sit liv? Asta vil først og fremmest genforenes med sin søster, men det kræver, at hun tager kampen op med heksene. Hun vil ikke længere lade andre bestemme. I stedet vil hun lytte til sin egen fornemmelse af, hvad der er det rigtige at gøre. Men det er nemmere sagt end gjort. Livet i Odense sender hende ud på en rejse, der gør hende stærkere, men også kræver store ofre. For hvordan kan hun være sikker på, hvad der er det rigtige at gøre? Og hvor meget er hun selv villig til at opgive?

Hvad jeg godt kunne lide ved Modvind:

  • At følge Astas synsvinkel var en spændende vinkel på historien og en jeg klar nød.
  • Selvom persongalleriet er stort, har de personlighed og giver et godt indtryk.
  • Der var mere fylde i plottet end i den første bog.

Jeg var meget spændt på at læse Modvind. Den starter mere eller mindre der hvor Stormtid sluttede, men vi skifter til primært at følge Asta og hendes udvikling. For mig fungerede det rigtigt godt, for jeg blev aldrig rigtig fortrolig med Marens personlighed og Asta gav et nyt liv til historien. Samtidig betyder Astas synsvinkel også, at vi lærer en hel del mere om elvernes verden, som Asta er mere bekendt med. Og jeg nød det i fulde drag. Der er masser af små tråde i plottet, som her bliver bundet godt sammen og virkelig giver en fylde til plottet. Der var også små overraskelser undervejs, som fik mig til at rykke lidt tættere på kanten af stolen.

Fra Stormtid som var forfatterens debut og til Modvind synes jeg godt at man kan mærke en udvikling. Rent sprogligt flyder historien godt og karaktererne får rig mulighed for at gøre indtryk på læseren, men den mere umodne tone fra den første bog er ikke til stede. Om det skyldes at vi har skiftet hovedfortæller eller noget uden for bogens univers, det ved jeg ikke, men for mig gjorde det læseoplevelse bedre.

For det var en virkelig god læseoplevelse. Det sker en masse undervejs, så man som læser næsten mister pusten, men samtidig er der plads til eftertænksomhed og følsomme øjeblikke, som lige gav historien det ekstra skub. Jeg kunne levende forestille mig elverskoven og hvordan livet var der.  Og så kommer vi omkring alt fra jalousi og det moralske dilemma omkring hukommelsestab, romantiske forviklinger, virkelig komplicerede og/eller forfærdelige familieforhold, magtkampe og hemmelige alliancer. Jeg er ret spændt på hvordan serien ender, så jeg håber ikke at der går lang tid før vi får en bog mere.

Hvis du kan lide fantasy, som tager udgangspunkt i Danmark og danske myter, så kan det være at serien om de underjordiske er en serie for dig. Hvis du kan lide fantasy med mange forskellige væsner, plotlinjer der spænder fra politiske, romantiske, personlige og magiske, så tror jeg at historien som den udfolder sig i Modvind vil være noget for dig.

Og som altid: rigtig god læselyst!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.