Lysets datter af Louise H. A. Trankjær

Bogen er et anmeldereksemplar fra forlaget.

Titel: Lysets datter.
Forfatter: Louise H. A. Trankjær.
Serie: Syvstjernesagaen #1.
Oversætter: —
Udgivet af: Superlux i 2020.
Sidetal: 439 sider.
Sådan læste jeg bogen: fysisk anmeldereksemplar fra forlaget.

Verden består af lys og mørke, men mørket vinder indpas. Allerede nu har det overtaget landet Karawia og dets indbyggere, som det kontrollerer med sin ondskab.

Menneskerne er langsomt, men sikkert, ved at fortrænge alt, der harmed lys og magi at gøre, og lysets folk, ainatunari, kan ikke længere leve i fredelig symbiose med dem, men må bo langt inde i De Fire Skove bag deres magiske grænser.

Enilia er jani, halvt menneske og halvt ainatunari, et sidste bevis på kærligheden, der engang var mellem de to racer. I et kapløb mod tiden drager Enilia ud fra sin hjemby, hvor hendes bror, Elior, har efterladt hende, så han kan deltage i krigen. På vejen møder hun to ainatunari. Men kan hun stole på dem, når hun skal holde hemmeligheden? Hemmeligheden, profetien om hende og Elior, som kan betyde liv eller død, ikke bare for dem, men for alle, der lever i lyset.

Hvad jeg godt kunne lide ved Lysets datter:

  • Jeg er dybt fascineret af ainatunari, det folk som forfatteren har skabt.
  • Historier om søskende er noget, jeg har fundet ud af, jeg virkelig godt kan lide.
  • Det samme gælder profetier!

Lysets datter er starten på en dansk fantasyserie, der forgår i en fjern, fjern, fjern fortid hvor mennesker ikke var det eneste folk på Jorden. Ainatunari minder på mange måder om et elverfolk, der lever længere, har mere styrke og skønhed og magiske evner og så videre. De kaldes lysets folk og heri består det element i verdensopbygningen, som jeg finder allermest spændende: lysets verden. Jeg håber, at vi på et tidspunkt i serien kommer dertil.

I bogen følger vi Enilia, som er halvt ainatunari og halvt menneske, så hun er en fremmed i begge verdener og har svært ved at finde sin plads. I løbet af hele bogen er vi utroligt tæt på hendes tanker og følelser, faktisk så meget at det nogle gange blev for meget for mig med alle følelserne, når jeg gerne ville vide hvad der sker. For Enilias historie er spændende, hun drager ud efter sin bror, den person hun er allertættest på i verden, og undervejs støder hun på andre ainatunari og bliver hurtigt involveret i kampen mod Mørket.

På vejen er der også plads til trekantsdramaer, sjælevenner/instalove, og familiehemmeligheder. Enilia er en interessant hovedperson at følge, for hun lever rigtig meget i sit hoved, fuldstændig opslugt af sine egne følelser og nogle gange handler hun helt hovedløst fordi hun ikke kommunikerer med andre, men tænker fire-fem skridt frem og handler på baggrund af det. Som læser fandt jeg det frustrerende og jeg savnede lidt mere fornuft hos vores hovedperson, men det passer faktisk godt til hendes personlighed.

Når man sidder med bogen i hånden, sidder man med en fantasyroman, som spiller meget på profetier og velbevarede hemmeligheder, og den nært forestående kamp mellem lyset og mørket. Den er velskrevet og man kommer helt ind på sin hovedperson på en måde, som jeg ikke kan mindes jeg har oplevet før. For mig er det starten på en serie, som jeg glæder mig til at fortsætte og som jeg har store forventninger til. Jeg vil anbefale bogen, hvis man kan lide at komme sin hovedperson nær og hvis man kan lide fantasy, der spiller på alle troperne på en ny måde. Så vidt jeg ved at serien planlagt til en del bøger, så jeg er spændt på, hvor lang kampen mellem lyset og mørket er. Vi starter lidt langsomt ud i Lysets datter, men sikke en start det er.

Og som altid: rigtig god læselyst!

Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.