Følg mit læsedøgn ~ Dewey 24 timer readathon #12

13:01

Readathon’et jeg havde glemt. Eller rettere, jeg havde i hvert fald glemt datoen. Det er lidt at et tilfælde at jeg når at deltage i årets første Dewey readathon, for jeg havde som sagt glemt hvilken dato det var. Men det passer perfekt, for vi har ingen planer for weekenden og jeg håber på at få brugt tiden til at gøre min Magical Readathon læseliste færdig. I hvert fald at få læst de sidste 2 bøger, som jeg mangler for at “bestå” de karrierer jeg har valgt.

Så jeg har mine to bøger, som er mit eneste mål for denne omgang: Invisible Women af Caroline Criado-Perez og The Grace of Kings af Ken Liu. Ironisk nok skal jeg bruge begge bøger til begge de callings jeg har valgt, så hvorfor jeg har gemt dem til sidst er et rigtigt godt spørgsmål.

Jeg startede på Invisible Women i går og er ca. 100 sider inde, så jeg har omkring 300 sider tilbage og The Grace of Kings er på 623 sider. Jeg tror ikke det bliver noget problem at færdiggøre min knapt 900 siders læseliste til det her readathon, men så er det godt jeg altid kan fylde mere på.

Lige nu gør jeg mig klar, rydder lidt op på mit kontor og har fundet et tæppe til at sidde med i min stol. Så der er en anelse forberedelse endnu, men jeg skal nok blive klar.

14:01

Klar, parat, læs. I hvert fald har jeg fået ryddet lidt mere op på kontoret, lavet te og siddet og klikket rundt på internettet de sidste stykke tid, mens jeg har ventet på at tiden gik. Min første bog er Invisible Women, før jeg føler det er bedst at starte med den nonfiktion bog jeg er i gang med. Jeg annoterer den også undervejs, så det går langsomt med at læse den, men til gengæld skal jeg holde mig lidt tilbage fra at annotere hver eneste linje. Det er en genlæsning, jeg hørte den som lydbog for en håndfuld år siden, så det hjælper lidt på det.

Antal sider læst: 0
Antal bøger læst: 0

17:03

Så blev jeg færdig med Invisible Women. Det er som sagt en genlæsning og den er lige så god som sidste gang. Mens jeg synes at det er en meget binær kønsfremstilling, kun mænd og kvinder og heteroseksuelle forhold udforsket og brugt som eksempler, så er det stadigvæk en virkelig god og tankevækkende bog. Helt klart anbefalelsesværdig!

Inden jeg går i gang med The Grace of Kings, vil jeg først have noget let at spise.

Antal sider læst: 299
Antal bøger læst: 1

17:44

Efter noget hurtigt at spise og nye forsyninger af drikkevarer, føler jeg mig lidt mere klar i hovedet. Så nu er det tid til at begynde på min bog nummer to, The Grace of Kings. Jeg ved ikke ret meget om bogen, udover at det er episk voksenfantasy og vi følger en hævntørstig søn af en afsat hertug og en snedig og snu kriminel, hvis veje krydses i deres mission efter at vælte kejseren. Jeg har hørt gode ting om bogen og jeg er meget spændt på hvad min oplevelse bliver.

Antal sider læst: 299
Antal bøger læst: 1

21:48

Jeg er halvvejs igennem The Grace of Kings og den er så god ind til videre! Der er mange karakterer at holde styr på, masser af forræderi, hemmeligheder og der er ikke lagt fingre imellem. Jeg er ret vild med bogen indtil nu. Nu tror jeg dog at jeg vil have lidt mere at spise, og så læse videre i bogen. Jeg tror ikke jeg kan nå at gøre bogen færdig inden jeg går i seng, men det er også okay. Jeg kan også læse videre i morgen. Nu får vi at se.

Antal sider læst: 601
Antal bøger læst: 1

00:56

Jeg har netop vendt den sidste side i The Grace of Kings og hold da fast! Det er en hæsblæsende politisk fantasy med så mange overraskelser at det næsten ikke var til at holde styr på undervejs. Måske også fordi jeg godt kan mærke at jeg er ved at være træt. Så nu er min plan at jeg vil sove og så finder jeg ud af, hvad jeg vil læse i morgen tidlig.

Antal sider læst: 939
Antal bøger læst: 2

08:35

Godmorgen! Efter at have sovet og fået morgenmad, er jeg klar til at læse lidt mere. Jeg ved bare ikke lige hvad. Der er kun lige over 5 timer tilbage af readathon’et og jeg har ikke lyst til at skulle skynde mig igennem en lang roman for at blive færdig inden det slutter. Her i morgensolen på mit kontor, så tænker jeg at jeg måske vil starte med nogle Novellix-noveller eller en graphic novel, og måske finde en kort bog jeg kan læse i dag. Under alle omstændigheder, så har det for mig hele tiden været planen med et meget afslappet readathon og det holder jeg fast i.

Antal sider læst: 939
Antal bøger læst: 2

10:20

Jeg har netop vendt den sidste side i Every Heart a Doorway af Seanan McGuire. Da jeg skulle vælge noget at læse til de sidste timer, besluttede jeg mig for at jeg ville se om jeg kunne finde nogle korte bøger, som kunne passe til de tre læseudfordringer til Magical Readathon som jeg mangler. De to bøger jeg havde planlagt til dette readathon var nemlig til de to sidste udfordringer som jeg manglede til de karrierevalg jeg havde taget, men det efterlod 3 udfordringer som jeg i princippet ikke behøvede. Men de bøger jeg oprindeligt havde fundet til dem, kan jeg bestemt ikke nå at læse færdig i dag, og slet ikke under dette readathon.

Så jeg valgte nogle nye. Først læste jeg Toph Beifong’s Metalbending Academy af Faith Erin Hicks. En standalone graphic novel fra Avatar-universet og jeg elskede den. Toph er en af mine yndlingskarakterer og historien var rigtig god. Og så valgte jeg at læse Every Heart a Doorway. Teknisk set er den en genlæsning, for jeg hørte lydbogen for mange år siden, men jeg havde nærmest glemt alting og jeg nød at genopfriske historien, inden jeg fortsætter serien.

Det betyder at jeg kun har en af de 14 udfordringer til Magical Readathon tilbage: at læse en bog med et kort. Og jeg ved at jeg har rigtig mange, men jeg synes det var svært at vælge en som jeg har lyst til at læse lige nu og her. Mit valg er faldet på Kith & Kin af Marieke Nijkamp. Et lille skud Critical Role og lidt mere DnD-kick til mig. Jeg ved at det er en forhistorien til kampagnen og jeg er ret spændt på hvordan den adskiller sig fra den forhistorie jeg har læst i deres graphic novels; Vox Machina Origins.

Antal sider læst: 1.188
Antal bøger læst: 4

12:42

Jeg håber at der bliver skrevet mange flere bøger i Critical Role’s univers Exandria. For nu har jeg læst dem begge i den her måned og elsket det. Kith & Kin var en virkelig god bog og en spændende historie. Jeg er egentlig ret overrasket over at jeg nåede at læse den færdigt så hurtigt, men den var også umulig at lægge fra mig.

Jeg ved ikke rigtig om jeg når at læse mere under det er readathon, måske et par noveller eller en Tænkepause. Men først en kop te.

Antal sider læst: 1.540
Antal bøger læst: 5

13:47

Jeg valgte at læse den næste volume af Saga, nummer 7, af Brian K. Vaughan og Fiona Staples. Det var ikke en af mine favoritter i serien, men overordnet set synes jeg stadigvæk serien er virkelig god. Det bliver min sidste bog i denne omgang af Dewey’s readathon og jeg har nydt det i fulde drag. Jeg har nået meget, men uden at lægge pres på mig selv og det var nok det, jeg behøvede mest.

Antal sider læst: 1.692
Antal bøger læst: 6

Tak fordi du læste med!

Bøger læst:

 • Invisible Women af Caroline Criado-Perez. 5 stjerner.
  Nonfiktion, feminisme, samfund.
 • The Grace of Kings af Ken Liu. 4 stjerner.
  Episk, politisk fantasy for voksne.
 • Toph Beifong’s Metalbending Academy af Fain Erin Hicks. 5 stjerner.
  Graphic novel fra Avatar: The Last Airbender-universet.
 • Every Heart a Doorway af Seanan McGuire. 4 stjerner.
  Portal fantasy, mordmysterie, kortroman.
 • Kith & Kin af Marieke Nijkamp. 5 stjerner.
  Fantasyroman, forhistorie til to af karaktererne fra Critical Role’s første kampagne, Vox Machina.
 • Saga, volume 7 af Brian K. Vaughan og Fiona Staples. 3 stjerner.
  Graphic novel, episk science fiction/space opera. Ikke for børn.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.