Sandemo Sommer ~ Et læseprojekt

På trods af titlen, så regner jeg bestemt ikke med at jeg kan nå at læse alle Margit Sandemos bøger henover sommeren. Men det er min plan at starte. Sandemo Sommer går ud på at genlæse eller læse Margit Sandemos mange serier. Jeg har været vild med hendes bøger siden jeg første gang stiftede bekendtskab med Sagaen om Isfolket for 18 år siden. Jeg ejer langt fra dem alle, men de findes som minimum hos Mofibo og så kan jeg langsomt fortsætte min samling.

Planen er at starte med hendes absolut længste serie Sagaen om Isfolket, og derefter fortsætte med Heksemesteren og Lysets rige, som hænger sammen med. En langs trilogier af serier. De to sidste serier, jeg planlægger at læse, er De sorte riddere og Troldruner, som ikke er nær så lange. Sagaen om Isfolket er på 47 bøger, så det er helt klart den serie der kommer til at tage længst tid at læse. Hekstemesteren er den eneste anden serie, jeg har alle bøgerne i, og det er første gang jeg læser de 15 bøger. For mange år siden læste jeg den første af 20 bøger i Lysets rige, uden at jeg vidste at der var en sammenhæng mellem serierne. Til sammenligning er De sorte riddere 12 bøger og Troldruner er 11 bøger.

Jeg har læst hele Sagaen om Isfolket, men især de sidste mange bøger har jeg kun læst en enkelt gang, før jeg købte dem og det er længe siden, hvilket er en af grundene til at jeg gerne vil genlæse serien og hvorfor jeg starter med den.

Det er min plan at starte her i maj måned og jeg har ikke lagt en fast plan for det her læseprojekt. Det er lidt mit håb, at jeg kan nå at læse omkring 10-12 Sandemo bøger om måneden, da de er hurtigt læst, men nu ser jeg lige hvordan det går i maj.

Troldbunden, Heksejagten, Plejedatteren, Arvingen, Venskab, Den onde arv, Nemesis, Mistænkt, Rodløs, Vinterstorm, Blodhævn, Længsel, Satans fodspor, Ridderen, Østenvind, Alrunen, Dødens have, Bag facaden, Dragens tænder, Ravnens vinger, Djævlekløften, Dæmonen og jomfruen, Ritualer, I jordens dyb, Englen, Hemmeligheden, Skandalen, Is og ild, Lucifers kærlighed, Brødrene, Færgemanden, Hunger, Nattens dæmon, Kvinden på stranden, Fløjtespil, Troldmåne, Skrækkens by, Skjulte spor, Tavse stemmer, Fanget af tiden, Dæmonens bjerg, Stilhed før stormen, Et glimt af ømhed, Den onde dag, Legenden, Det sorte vand, Er der nogen derude?

Trolddom, Lyset i dine øjne, Når mørket falder på, Ondskabens ansigt, Ildprøven, Elverlys, Værgelys, Ridtet mod vest, Det flammende sværd, Dværgeråb, Skammens hus, Sagn om glemte riger, Klosteret i Tårernes dal, Frostens datter, Ind i det ukendte.

Bag portene, Móri og Isfolket, Pigen, der ikke kunne sige nej, Manden fra Tågedalen, Johannesnatten, Den udvalgte, Heksen, Rædsel, Sol af Isfolket, Natsorte roser, Blændværk, Det bævende hjerte, Ond saga, Ind i varmen, Mørket, Livshunger, Fra toppen og opad, Så dyb en længsel, Dræbende uskyld, Et hav af kærlighed.

I skyggen af et tegn, Der hvor ingen går, Vindens klage, Troldmandens mærke, Skygger, Tidsel blandt roser, Amuletterne, Jernjomfruen, Dæmonens vinger, De ukendte, Stenenes stilhed, Vinterdrøm.

Skoven udenfor dagen, Sandhammeren, Hvor vinden finder hvile, Blind måne, Måneheksen, Sortelver, Den blå jord, Stenulven, Den de glemte, Ekko fra urtiden, Dagen gryr.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.