Hvordan går det egentlig? ~Mid Year Book Freak Out tag

Endnu en gang er i vi halvvejs i året og som alle andre stopper jeg op og ser tilbage på hvordan det går med de mål jeg satte mig for året. Jeg begyndte at planlægge mine mål sidste år, før jeg vidste hvordan året ville ende. Og derfor tager jeg det ret meget med ro med hensyn til mine mål, for jeg har ikke skænket det en tanke, for at være ærlig. Det går virkelig godt med mit sædvanlige Goodreads mål om at læse 100 bøger, jeg er i skrivende stund på 93 bøger i år, fordi jeg i løbet af den sidste månedstid har genlæst hele Sagaen om Isfolket – alle 47 bøger. Jeg har kun få andre mål, et om at færdigglæse serier og et der drejer sig om mit Mofibo-abonnement. Begge disse mål er jeg halvvejs på, så det passer ganske fint.

I dag besvarer jeg tagget for 8. gang, det er ved at være en fast tradition efterhånden.
2022, 2021, 2020, 2019, 2018, 2017, 2016.

Bedste bog du har læst i år.

Iron Widow af Xiran Jay Zhao
Little Thieves af Margaret Owen
Jeg er Saga af Silja Okking
Babel af R. F. Kuang
The Nine Eyes of Lucien af Madeleine Roux

Bedste efterfølger du har læst i år.

Illusionary af Zoraida Córdova
These Violent Ends af Chloe Gong
Vinderne af Fredrik Backman
Månens mørke af Henriette Hesselholdt

Ny udgivelse fra det første halve år, som du ikke har læst endnu.

Witch King af Martha Wells
Flænger i tiden af Nathali og Bettina Liane
Godkiller af Hannah Kaner
Emily Wilde’s Encyclopaedia of Fairies af Heather Fawcett

Udgivelser i anden halvdel af året, som du ser frem til.

Immortal Longings af Chloe Gong
He Who Drowned the World af Shelley Parker-Chan
Never a Hero af Vanessa Len
The Fragile Threads of Power af V. E. Schwab
Immortal Longings af Chloe Gong
He Who Drowned the World af Shelley Parker-Chan
Never a Hero af Vanessa Len
The Fragile Threads of Power af V. E. Schwab
The Chalice of the Gods af Rick Riordan
House of Roots and Ruin af Erin A. Craig

En bog som skuffede dig.

Jeg har mest genlæst bøger eller fortsat serier, som jeg har været glad for. Men jeg var faktisk ret skuffet over Tilbage til Lugnasad af K. L. Berger, som virkede som en unødvendig efterfølger. Og så var den sidste bog, selve slutningen på Sagaen om Isfolket, lige så skuffende som jeg huskede den. Er der nogen derude? er den sidste bog og det er som om de to sidste bøger får hele serien til at tage en ny drejning, som jeg stadigvæk følte var unødvendig her anden gang jeg læste den.

En bog som overraskede dig.

Der var flere bøger i Sagaen om Isfolket, som jeg blev overrasket over og synes bedre om ved genlæsningen. Men jeg blev også meget positivt overrasket over Before the Coffee Gets Cold af Toshikazu Kawaguchi, som jeg havde hørt meget blandet omkring før jeg læste den.

Ny forfatter, du har opdaget i år.

Jeg har læst fra en håndfuld nye forfattere i år og nogle af mine nye favoritter er Marie Brennan, Silja Okking og Ken Liu.

Nyt fiktivt crush.

Jeg tror ærligt talt at jeg er vokset fra fiktive crushes, jeg kan ikke komme i tanke om nogen længere.

Nye yndlingskarakterer.

Jeg kunne virkelig godt lide karaktererne i The Nine Eyes of Lucien af Madeleine Roux, også dem jeg kendte i forvejen, som her er mere bikarakterer. Fordi jeg har fortsat så mange serier i år, så er der mange karakterer, som jeg blot er blevet endnu gladere for, f.eks. fra Gudernes krig serien af Henriette Hesselholdt og Saga serien af Brian K. Vaughan.

En bog der fik dig til at græde.

Jeg har med vilje holdt mig fra triste bøger ind til videre, men jeg fældede måske et par tårer da jeg læste Vinderne af Fredrik Backman.

En bog der fik dig til at smile.

Jeg ved ikke om jeg vil kalde det smile, men en bog som gjorde mig glad og rørte mig dybt er I Would Leave Me If I Could af Halsey.

Smukkeste bog, du har tilføjet til din samling i år.

Mexican Gothic af Silvia Moreno-Garcia
A Restless Truth af Freya Marske
Livstråden af Nikki Erlick
Flænger i tiden af Nathali og Bettina Liane
Emily Wilde’s Encyclopaedia of Fairies af Heather Fawcett
Fairy Poems af Lynne Greenberg

Bøger du håber på at læse inden året er omme.

Jeg har et par serier, jeg håber på at læse færdig: The Invisible Library af Genevieve Cogman, Greatcoats af Sebastien de Castell, Winternigt af Katherine Arden og The Broken Earth af N. K. Jemisin. Der er også en række Middle-earth relaterede bøger, jeg håber på at få læst, herunder især The Flora of Middle-earth og The Fall of Numenor. Og jeg håber på at få læst en række dansk fantasy, f.eks. Sortørnens øje af Simon Zander og Inkarnation af Pernille L. Stenby.

Hvilken bog håber du på at få læst inden året er omme?

Og som altid; rigtig god læselyst!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.