Alle disse somre af Carley Fortune

Bogen er et anmeldereksemplar fra forlaget.

Titel: Alle disse somre.
Forfatter: Carley Fortune.
Serie: —
Oversætter: Rane Rørdam Knudsen.
Udgivet af: Palatium i 2022.
Sidetal: 331 sider.
Sådan læste jeg bogen: fysisk anmeldereksemplar fra forlaget og lydbog fra Mofibo. Bogen er læst på dansk, originalsproget er engelsk.

De tog seks somre for dem, at forelske sig. Kun et øjeblik at glide fra hinanden. Nu får de én weekend til at gøre det om.

Percy og Sam mødte hinanden en sommer for 17 år siden. Dengang var de 13 år gamle, og i løbet af sommerens lange dage ved søbredden og de lune aftener med arbejdet i hans families restaurant blomstrede der hurtigt et nært venskab frem mellem dem – og med tiden udviklede venskabet sig til noget mere og dybere. Men da Sam rejser væk for at begynde på universitetet, går det hele pludseligt og voldsomt i stykker.

Nu er Percy voksen, og selvom hun har et mageligt liv som redaktør på et boligmagasin i Toronto, undgår hun, at andre kommer hende for nær. Men en dag ringer Sams bror. Han fortæller, at hans og Sams mor er død, og Percy tager uden tøven tilbage til den lille flække ved søen for at deltage i begravelsen. Det bliver en svær weekend for Percy at genbesøge det sted, hun engang troede skulle være hendes hjem hele livet – for nu må hun se Sam, sin fortid og sine egne valg i øjnene. Percy har kun denne ene weekend til at rette op på fortiden.

Hvad jeg godt kunne lide ved Alle disse somre:

  • Mennesker er rodede, vi giver ikke altid mening og det viser bogen på perfekt vis.
  • Karakterer der arbejder i forlagsbranchen, eller lignende, er altid lidt spændende at følge, selvom det er en meget lille del af historien – historier er til gengæld vigtige.

Jeg har svært ved at vide præcis hvordan jeg skal opsummere mine tanker om Alle disse somre. På sin vis var jeg meget splittet imens jeg læste bogen, for der går rigtig lang tid før vi får svaret på hvad der gik galt mellem Sam og Percy da de var yngre. Der er mange andre konflikter og det er ikke fordi historien ikke er spændende, men når afsløringen endelig kommer, følte jeg at det havde taget for lang tid.

For mig er en af de bedste ting ved denne her bog, at forfatteren virkelig lader sine karakterer begå fejl. De opfører sig dumt, sårer hinanden og siger ting der ikke er gennemtænkt og føles på den måde meget ægte. Nogle gange kan romance bøger godt blive for opstillede, man skal helst kunne heppe på hovedpersonerne og derfor må de ikke gøre noget for alvor forkert. Det er ikke tilfældet her. Og som sagt nød ved virkelig det aspekt af fortællingen, fordi for mig trak det et ellers meget langtrukkent og løst plot lidt op igen.

Alle disse somre er ikke den første bog, jeg tænker på, når jeg tænker på romance. Det er mere en realistisk fortælling om at se sine fejl i øjnene og tage ansvar for når man har såret et andet menneske. Hvis man virkelig kan lide fortællinger om mennesker, om mennesket og de dumme ting vi gør, så tror jeg at Alle disse somre er en bog man vil få meget ud af. Det går ikke hurtigt, der er ikke et hæsblæsende plot eller lignende, det er på nogle punkter faktisk en langsom historie. Men den sætter tanker i gang.

Og som altid: rigtig god læselyst!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.